Ozvěny MOFFOMu připomenou zdarma zajímavé snímky z loňského ročníku

22.02.2008 13:37 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

MOFFOM - Red Elvis
© facebook interpreta
Kdo loni v říjnu nestihl mezinárodní festival hudebních filmů MOFFOM nebo si chce připomenout některé zajímavé filmy z jeho programu, bude mít na konci února jedinečnou příležitost vše napravit. Od 26. do 28. února každý večer se v pražském Americkém kulturním centru uskuteční pod názvem "MOFFOM Remix" minipřehlídka šesti vybraných snímků, které měly českou premiéru právě na loňském ročníku.

Spolupořadatel projektu "MOFFOM Remix" z Amerického kulturního centra Marek Svoboda uvádí: "Po úspěchu loňských celoročních projekcí a zejména po výstavě mississippských fotografií Williama Ferrise (speciální host MOFFOMu 2006) jsme chtěli vytvořit ozvěnový program tak, aby pokryl různá témata a zároveň měl i konkrétní zaměření." Každý večer bude mít své vlastní téma a budou se promítat dva filmy, mezi nimiž bude krátká přestávka. První večer bude věnovaný "Měsíci černošské historie v USA". Druhý večer bude sledovat téma "Američané v cizině". Poslední večer představí filmy o městě New York. Přestože téma a místo konání jsou americké, tři promítané filmy jsou od režisérů, kteří nejsou Američany, a ukazují zajímavé úhly pohledu na hudbu a kulturu Spojených států. Diváci tak budou mít příležitost vidět tyto snímky: "Music Inn", "Respect Yourself: The Stax Records Story", "Red Elvis", "Monks: Transatlantické vazbení", "Legenda o Tony Vilarovi" a "Kmotr diska".

Americké kulturní centrum se nachází pouhých 50 metrů od Velvyslanectví USA. Všechny projekce jsou vybaveny českými titulky. A pozor!! VSTUP JE ZDARMA! Více o programu a uváděných filmech najdete tady nebo na www.moffom.org. Kompletní program i s anotacemi filmů zde.

5. ročník mezinárodního festivalu hudebních filmů Music On Film - Film On Music (MOFFOM) se letos uskuteční od 16. do 20. října v kinech v centru Prahy. Představí opět několik desítek unikátních hudebních dokumentů či hraných filmů a řadu doprovodných programů - koncertů, projekcí němých filmů s živým hudebním doprovodem, videoklipů, diskusí se zahraničními režiséry a podobně. Více info o festivalu najdete na www.moffom.org.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY