Ivan Mládek míří k našim severním sousedům

09.02.2008 11:47 - Michal Koch | foto: facebook interpreta

Ivan Mládek - Jožin z bažin v Polsce
© facebook interpreta
Většina úspěšných domácích hudebníků touží prorazit i v zahraničí. Ivanu Mládkovi, stálicí českých televizních estrád a koncertních pódií, se možná tato touha naplní. Jeho dávný hit "Jožin z Bažin" slaví totiž veliké úspěchy v Polsku. Polsky otitulkovanou verzi výtečného klipu k této písni již na YouTube.com shlédlo více než jeden a půl milionu lidí.

Ivan Mládek je zkušený harcovník a ví, že je třeba kout žhavé kovy, a právě ve studiu připravuje kolekci sedmnácti písní, která dostala název "Jožin z bažin w Polsce". Třetina skladeb bude nazpívána polsky, zbylé dvě třetiny představí Mládkovy hity v jeho rodné řeči. Deska by měla být v prodeji jak na polském, tak na českém trhu. Nicméně tím ambice tohoto skladatele a zpěváka nekončí: "Začínáme již pomalu uvažovat i o tom, zda neudělat desku pro nějaké z našich dalších sousedních států. Když má 'Jožin' úspěch v Polsku, proč by jej také nemohl mít třeba na Ukrajině nebo v Maďarsku," nechal se slyšet Ivan Mládek.

Poláci dostanou možnost vychutnat si tvorbu Ivana Mládka a jeho Banjo bandu i naživo. První vystoupení se uskuteční 21. února v rámci výstavy Mládkových obrazů v polském Opole, následovat budou koncerty v Poznani, Varšavě a Wroclavi.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY