Nové desky pro 4. týden

20.01.2008 05:00 - Tomáš Parkan a Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Tento týden je ve znamení druhých šancí pro ty, co během plné sezóny neuspěli. A tak největší událostí je vydání pohádky "Hurvínek a lupiči" poprvé na CD, bohatá kolekce Eels a soundtrack k filmu "P.S. I Love You". O ty rádoby novinky se postarali Kayliah, Legion Of The Damned, US5, Flyleaf a Agony Scene.
Pokud se v pondělí 21. ledna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Spejbl a Hurvínek - Hurvínek a lupiči (Supraphon)
web / MySpace.com / psali jsme

Spejbl a Hurvínek - Hurvínek a lupiči
První nahrávka legendární hříčky "Hurvínek a lupiči" vyšla v roce 1979 samozřejmě ještě na LP a posléze i na kazetě. Nyní se konečně příznivci dočkali i vydání na CD. Komediálně-detektivně-strašidelný příběh zastihuje pětici loutek zamknutou na hradě, kam se právě dobývají lupiči. Oba dřevěné hrdiny interpretuje dlouholetý principál a tvůrce moderní poetiky S+H Miloš Kirschner, Máničku a paní Kateřinu Helena Štáchová a v ostatních rolích se mihne Josef Bek, Milan Neděla či Miroslav Černý. Ukázky z "Hurvínek a lupiči" si můžete poslechnout na stránkách Supraphonu.


Různí - P.S. I Love You (soundtrack) (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme

Různí - P.S. I Love You (soundtrack)
"P.S. I Love You" je nová romantická komedie s Hillary Swank, Gerardem Butlerem nebo třeba s Lisou Kudrow a k tomuto filmu pochopitelně vychází i soundtrack, v tomto případě písničkový. Mezi málo známými jmény naleznete i o něco známější persóny jako například Jamese Blunta, The Stills, Paola Nutiniho či The Pogues. Dvě písničky od irské písničkářky Laury Izibor a kalifornské kapely Hope mají na tomto soundtracku svoji premiéru. Atmosféru hudební složky filmu můžete nasát na jeho MySpace.com.


Eels - Meet The Eels: Essential 1 (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Eels - Meet The Eels: Essential 1
Svoji desetiletou kariéru letos rekapitulují dvěma výběry američtí rockeři Eels. První z výběrů dostal název "Meet The Eels: Essential 1" a najdete na něm vše podstatné, co Eeels nahráli. Na CD je hned čtyřiadvacet skladeb, z nichž dvě doposud nikde nevyšly. K CD dostanete ještě DVD se všemi klipy Eels včetně komentáře samotné kapely. Sampler k desce je k dispozici na webu Eels a další skladby naleznete i na jejich MySpace.com.


Stevie Ray Vaughan - Solos, Sessions & Encores (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Stevie Ray Vaughan - Solos, Sessions & Encores
Minulý týden jsme zde představovali DVD tragicky zesnulého blues-rockového kytaristy Stevie Ray Vaughana a o týden později vychází další titul "Solos, Sessions & Encores" tentokrát na CD. Jak už název napovídá, jedná se tentokrát o album plné různých živých vystoupení, rarit a dalších dosud nevydaných záležitostí. Na desce mimo samotného Vaughana uslyšíte mimo jiné Bonnie Raitt, B.B. Kinga či Davida Bowie a jeho "Let's Dance".


Kayliah - Caractere (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Kayliah - Caractere
Francouzská r'n'b zpěvačka Kayliah zkouší prorazit i ve zbytku Evropy. Zpěvačka debutovala na soundtracku k třetímu dílu automobilové série "Taxi" a na velký úspěch dosáhla hned svým albovým debutem "On a tous besoin de croire". Album "Caractere" vyšlo ve Francii už v říjnu a nyní se dočká nové evropské edice. Její MySpace.com nabízí čtyři minutové ukázky.


Flyleaf - Flyleaf (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Flyleaf - Flyleaf
Eponymní debut texaské rockové party Flyleaf oslavil loni již dva roky, ale původní vydání moc nezabralo. Nyní se skupině začalo blýskat na lepší časy a z toho důvodu vychází jejich "Flyleaf" znovu, tentokrát ovšem ještě se třemi akustickými bonusy. Inspiraci Flyleaf čerpají u Nirvany či Incubus, ovšem spojení s popovým vokálem zpěvačky Lacey Mosley z nich dělá navýsost zajímavou kapelu, což můžete posoudit třeba na jejich webových stránkách. Tato skupina by měla zajímat především ty, co se chystají na ostravský koncert Korn - Flyleaf jsou jednou z předkapel.


Legion Of The Damned - Feel The Blade (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme

Legion Of The Damned - Feel The Blade
Holandská thrashmetalová parta Legion Of The Damned se rozhodla vydat znovu album "Elegy For The Weak", které před lety natočili ještě pod jménem Occult. Nová verze má kromě nového jména také dvě nové písně a bonusové DVD, které obsahuje více než dvě hodiny obrazového materiálu. "Fell The Blade" se prodává ve třech různých verzích a hned tři ukázky můžete ochutnat na jejich MySpace.com.


The Agony Scene - Get Damned (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

The Agony Scene - Get Damned
Pětičlenná metalcoreová formace z americké Tulsy The Agony Scene vydala svoji desku "Get Dammed" již v říjnu minulého roku, ovšem k nám se dostává až nyní. The Agony Scene se na novince příliš neodchýlili od zaběhnutého stylu kombinace thrash metalu a hardcore, což nejlépe posoudíte na jejich MySpace.com, kde jsou k dispozici dvě skladby z aktuálního alba a dvě ukázky předchozí tvorby.


US5 - In Control...Reloaded (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

US5 - In Control...Reloaded
Skvělé hlasy, sehraná choreografie a pět velkých dívčích idolů, tak to je další boyband US5. Tato německo-americká skupina byla složena z vítězů televizní reality show "Big In America" a nyní vydává druhou verzi svého druhého alba "In Control". US5 nejsou senzací jen v sousedním Německu, ale i v okolních státech a v teenage časopisech patří k nejvděčnějším tématům. Fanynky se mohou srocovat například na jejich MySpace.com.


Dále vychází:

Hilary Duff - Hilary Duff (EMI)
Hilary Duff - Metamorphosis (EMI)
Lenny Kravitz - I'll Be Waiting (singl) (EMI)
Olympic - Laboratoř (Supraphon)
Různí - Disney's Greatest Love Songs (EMI)
Sentenced - North From Here+Bonus (EMI)
Sentenced - Shadows Of The Past+Bonus (EMI)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY