Rozmixuj si své Scooter!

12.12.2007 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Je to tak, fanoušci německé komerce jménem Scooter mohou slavit, protože tahle parta letos vydala svou druhou desku "Jumping All Over The World". Tentokrát postavenou hlavně na dolovaní melodických prvků z léty provařených hitů. Scooter tak už nebrakují jen sami sebe, naopak mixují kde co.
2/10

Scooter - Jumping All Over The World

Skladby: The Definition, Jumping All Over The World, The Question Is What Is The Question?, Enola Gay, Neverending Story, And No Matches, Cambodia, I'm Lonely, Whistling Dave, Marian (Version), Lighten Up The Sky, The Hardcore Massive, The Greatest Difficulty / CD2 (pouze v limitované edici) - The Question Is What Is The Question (Headhunters Remix), One (Always Hardcore), Jigga Jigga!, Shake That!, Maria (I Like It Loud), The Night, Weekend!, Nessaja, The Logical Song, Posse (I Need You On The Floor), Faster Harder Scooter, How Much Is The Fish?, Fire, I'm Raving, Rebel Yell, Back In The UK, Endless Summer, Friends, Move Your Ass!, Hyper Hyper
Vydáno: 10.12.2007
Celkový čas: 49:32
Vydavatel: Warner Music
Doma mám knížku, která se zevrubně věnuje historii skupiny Queen a cituje mnoho jejich rozhovorů. V jednom z nich Freddie Mercury říkal - zhruba v době vydání desky "The Miracle", kdy poprvé nevyrazili na turné - že už se necítí na to, aby běhal v přiléhavém trikotu na pódiu a pařil v závalu světelných, pyrotechnických a jiných efektů. Do podobného věku se dostali již i němečtí Scooter, které to evidentně bavit nepřestalo. Na příští rok ohlásili další turné, které je spojené s novou deskou "Jumping All Over The World"; přitom letos na jaře cestovali s tehdy vydaným exemplářem "The Ultimate Aural Orgasm".

Je celkem jedno kolikrát tahle formace ještě vymění toho třetího člena a kolik etap svého života vypotí, protože s každou další deskou se stále více dotýkají dna komerčního bláta. Scooter nejenže tentokrát brakují sebe, ale vsadili na něco, čemu by se dalo říct coverveze. Dříve měli na desce jednu dvě, tentokráte je celá nahrávka postavena na vypůjčování odjinud, kompletní seznam naleznete tady. Když onehdy udělali "Rebel Yell" Billyho Idola, byla to ještě sranda, ale když sáhnou po "Marian (Version)" Sisters Of Mercy, je něco doopravdy špatně. Limahlova pecka "Never Ending Story" se dočkala kolovrátkové šmouliády a dvojice "Cambodia" (Kim Wilde) a "Enola Gay" (OMD) se naparuje ve vykrádání původních melodických linek vpasovaných do hluchého kolotoče Scooter.

"Jumping All Over The World" je plodem nadprodukce, který potěší snad jen skalní fandy, kteří si už ale nepochybně začali všímat, jak Scooter nepokrytě brakují, kde to jde. Dvě desky do roka nemusejí vždy přinést stejně vyrovnaný materiál. Nic naplat, Scooter mají nejlepší léta dávno za sebou.

Co přináší limitovaná edice

"Jumping All Over The World" vyšlo i jako dvojdisk, kde na bonusovém nosiči jsou všechny hity Scooter, které se probojovaly do první desítky aspoň v jedné z evropských hitparád. Kolekce dvaceti singlů jasně ukazuje, že nejsilnější byl debut "...And The Beat Goes On", nechybí žádný zásek z něj. Posléze už takové trefy často neměli, osobně postrádám "Break It Up", ta se však klasické tvorbě Scooter přeci jen vymyká a dokonce ji v rádiu zpívali kompletně v unplugged verzi. Už tento průlet třinácti lety jejich fungování ukazuje, jak postupně rozmělňují již dříve uplatněné postupy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY