Mikulášská nadílka od IFPI čekala na Plain White T's

05.12.2007 22:43 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Devětačtyřicátý týden v prodejní a rádiové hitparádě české pobočky IFPI žádné zásadní novinky nepřinesl. V rádiích se zpátky na vrchol vyškrábali Plain White T's a z obchodních pultů mizí pod vánoční stromečky nejčastěji i tento týden koledy od Čechomoru.
Před pěti lety rádia ovládl "Obchodník s deštěm" (holt, asi stejně jako letos počasí za okny připomínalo spíše sychravý podzim než brzkou zimu), před čtyřmi lety nesesaditelnou Dido konečně sesadili Chinaski s megahitem "1970", před třemi debutovala na jedničce v obchodech "How To Dismantle An Atomic Bomb" irských U2 a před dvěma, což už je méně potěšitelné, zase "Album" Petra Koláře. To loni se žádné zázraky neděly, protože Hapka s Horáčkem si zlatou v obchodech uhájili a v rádiích se na jedničku po krátké pauze vrátila pecka "Spomal" od Pehy. Bohužel, letos jsme to vyfasovali vlastně stejně.

Plain White T's - Hey There Deliah
© facebook interpreta
RÁDIA - Ano, připravil jsem si to v úvodníku, takže pojďme na to - nejvíce schodů po bedně museli vystoupat staří známí Plain White T's. Zopákli si tak vítězství z předminulého týdne a stejně jako tenkrát musela zaplakat - i když se nás snaží přesvědčit, že velké holky nepláčou - druhá Fergie. A jelikož si premiéru na bedně vybojovali bronzoví Last Goodnight, na minulé vítěze Marquess zbyly jen brambory - jak stylové, když máme toho Mikuláše, že? První pětku uzavírá pan Kryštof, na šestce máme nekonečnou Rihannu a za ní se z desítky protáhly nebojácné Wanastovky. A i dále máme hitparádové šplhače, protože osmý Seal byl minule sedmnáctý, devátá Ewa Farna jedenáctá a desátý Timbaland nabíral síly k útoku na dvanáctce. No a když jde někdo nahoru, musí logicky někdo dolů, takže o desítce se tentokráte už nechají jen zdát Shaun Baker, Linkin Park a taky Spice Girls, které spadly až na samotný závěr čtvrté desítky.

Novinek je tentokráte pomálu, takový Bart Simpson by je všechny spočítal na jedné ruce a ještě by mu jeden zbyl na šťourání v nose. Takže nejvýše debutuje Avril Lavigne s "Hot" na sedmačtyřicítce, na padesátce najdeme "No One" od Alicie Keys a třetím, čtvrtým a pátým do party je trio Welšanů pod značkou Stereophonics, jejichž "It Means Nothing" se usadilo na osmadevadesátce.

Top 10 - rádia:
  1. Plain White T's - Hey There Delilah
  2. Fergie - Big Girls Don't Cry
  3. Last Goodnight - Pictures Of You
  4. Marquess - Vayamos compañeros
  5. Kryštof - Plán
  6. Rihanna - Don't Stop The Music
  7. Wanastowi Vjecy - Kdo se bojí nesmí do nebe
  8. Seal - Amazing
  9. Ewa Farna - La la laj
  10. Timbaland - The Way I Are

Čechomor - Sváteční
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Ano, připravil jsem si to v úvodníku, takže pojďme na to. V obchodech zůstává vše při starém, takže "Sváteční" Čechomor. I na dvojce bychom po změně pátrali marně, tudíž Wanastovky, a na trojce mlčí minule čtvrtá Ewa Farna. Od Mikuláše houby a od čerta brambory dostali do fusekle Chinaski, desítku půlí Svěrák s Uhlířem na pětce a pan Kryštof na šestce a šťastnou sedmu nadále ovládají Tři sestry. Stejné osazenstvo jako minulý týden zůstalo i na dalších dvou příčkách - Lucie Bílá, Lucie Vondráčková a poprvé do desítky se podívala bilancující Anna K. Na jedenáctku tak musel soundtrack geniálního filmu "Once" od Glena Hansarda a Markéty Irglové.

Na spočítání novinek v prodejní hitparádě si budeme muset půjčit prst z Bártova nosu. Nejvýše je "Taneční liga 101" na sedmatřicítce, následuje "Taking Chances" Celine Dion na pětačtyřicítce, o flek níž debutuje "Long Road Out Of Eden" od Eagles a na úplném chvostu trčí "Antologie" Pavla Bobka. Šmitec. Příští týden se těším napočtenou. Howgh!

Top 10 - prodejnost:
  1. Čechomor - Sváteční
  2. Wanastowi Vjecy - Best Of 20 let
  3. Ewa Farna - Ticho
  4. Chinaski - 07
  5. Svěrák / Uhlíř - 20 let písniček z pořadu Hodina zpěvu
  6. Kryštof - Poločas
  7. Tři sestry - Mydlovary
  8. Lucie Bílá - Woman
  9. Lucie Vondráčková - Pelmel 1993 - 2007
  10. Anna K - Best Of (CD+DVD)

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 49. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY