Morten Harket pošle dopis z Egypta

02.11.2007 10:48 - Zuzana Macháčková | foto: facebook interpreta

Morten Harket
© pub.tv2.no
O nové desce a-ha není zatím známé ani přibližné datum vydání, ale sólové projekty členů kapely jsou v plném proudu. Září přineslo výběrovku projektu kytaristy Paula Waaktaara-Savoye "Savoy" a nyní se rýsuje i sólová deska zpěváka Mortena Harketa. Album se bude jmenovat "Letter From Egypt" a mělo by vyjít na jaře příštího roku.

Půjde o jeho druhou desku v angličtině a vychází dvanáct let po debutu "Wild Seed", který měl vyjít i mezinárodně, ale kvůli neshodám s nahrávací společností zůstal známý jen na norské půdě. Jednou z nových písní bude coververze norské kapely Locomotives "My Woman", pravděpodobně s novým názvem "Movies". Morten se svěřil norskému deníku VG, že skupinu potkal na počátku devadesátých let náhodou na ulici v Trondheimu: Dostalo mě, jak měli své sny vykreslené v obličeji. Byli plní nadšení a energie. 'My Woman' byla jedna z písní, kterou mi hráli, a já si říkal: Wow - to zní jako moje písnička!" Díky této inspiraci vznikl singl "A Kind Of Christmas Card" z debutové desky "Wild Seed".

Sólová dráha Mortena Harketa zahrnuje kromě "Wild Seed" ještě norsky zpívané album "Vogts Villa" z roku 1998. S "Letter From Egypt" chce Morten dotáhnout do konce to, co se nepodařilo s "Wild Seed": "Je to, jako bych byl dvanáct let zavřený v klášteře. A teď je čas vylézt na světlo a pokračovat tam, kde jsem skončil."

(S poskytnutím a překladem originálního zdroje z norštiny přispěl Jakob Sekse.)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY