Solidní výběrovka solidní zpěvačky

10.09.2007 05:00 - Honza Kulig | foto: facebook interpreta

Deset let brázdí krásná Australanka Natalie Imbruglia světové étery. Nyní přichází na řadu její první rekapitulační album singlů, které postupně vyplouvaly ze studiových desek. Kariéra Natalie je bezesporu úspěšná a její singly atakují vrcholky hitparád. Tady je máte všechny hezky pohromadě.
7/10

Natalie Imbruglia - Glorious: The Singles 97-07

Skladby: Glorious, Counting Down The Days, Torn, Wrong Impression, Smoke, Shiver, Wishing I Was There, That Day, Big Mistake, Beauty On The Fire, Be With You, Amelia, Against The Wall, Stuck On The Moon
Vydáno: 10.09.2007
Celkový čas: 57:01
Vydavatel: Sony Music
Kráska od protinožců Natalie Imbruglia, modelka, zpěvačka, herečka, která účinkovala v seriálu "Neighbours" a v několika filmech. To vše si můžete vybavit při vyslovení jejího jména. Hudebním fanouškům pak naskočí hity "Torn" a "Shiver". Je to už deset let, co tahle Australanka vypustila do světa první singl, a tak v rámci výročí přichází první rekapitulace její kariéry - bestofka doplněna pěti novými skladbami.

Natalie Imbruglia vydala během své kariéry tři studiové desky "Left Of The Middle", "White Lilies Island" a "Counting Down The Days". Každá měla svá pro a proti a každá nabídla pár skvělých kousků, jež se střídaly s těmi slabšími. Ty lepší písně, a zároveň singly, se nyní vměstnaly do jednoho CD, a proto nemá smysl hodnotit výběr tracků. Rozplývat se nad výjimečností skladeb je zbytečné, neb Natalie dala na album to, co se lidem před pár lety líbilo a co se jim bude líbit pořád. Žádné experimenty.

Vedle toho ale umístila na rekapitulační placku pět novinkových skladeb v čele s pilotním singlem "Glorious", který kompilaci otevírá a na mě působí jako skvělá letní párty. Nevím proč, ale když ho slyším, vyvolává ve mně asociaci se songem "Shine" od Jany Kirschner. "Glorious" je však rychlejší, veselejší, popovější. Nečeká od vás žádné dlouhé a hluboké přemýšlení, spíše vás nutí tancovat na pláži s mojitem v ruce.

"Be With You" je zase jako devadesátkový diskohit, začíná s piánem a kytarou, aby se přehoupl přes syntetyzátorové aranže do piánového refrénu. Skladba je jako střídavý rým ABAB, jak začne, i skončí, byť v rychlejším tempu. Tohle mi ale k Natalii nesedí, stejně jako utahaná "Amelia", která vás tak uspí, že na zbytek pomalu nemáte sílu.

Závěrečná dvojice "Against The Wall" a "Stuck On The Moon" však album solidně uzavírá. V první jmenované se po celou dobu drží příjemná kytarová a basová linka, která se v refrénu nepatrně změní, aby pak opět pokračovala v započaté linii. "Stuck On The Moon" je naopak klidná, vyrovnaná klavírová a stadiónová balada současně. Jediné, co vás napadne, jsou svítící zapalovače tisíců fanoušků, kteří hltají každý pohyb půvabné zpěvačky.

Singlová alba je těžké hodnotit. Z pětice nových skladeb mne tři zaujaly, tudíž je můj výsledný dojem spíše kladný. Pomůžu si výrokem kolegy Pavla Parikrupy z jeho recenze alba "Counting Down The Days": vkusný, inteligentní pop.

Dvě verze alba

Deska bude k dispozici ve dvou verzích - jednodiskové edici a rozšířené limitované edici CD+DVD, na kterém najdete všechny videoklipy Nataliiny kariéry.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY