Nouvelle Vague poprvé vystoupí v České republice

27.08.2007 18:18 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Nouvelle Vague
© nouvellesvagues.com
Francouzská skupina Nouvelle Vague, které již její debutové album přineslo celosvětový úspěch (prodalo se více než 200 tisíc kusů), se nejvíce vryla do povědomí české veřejnosti coververzí hitu "Dance With Me", známého z televizní reklamy na jednoho z mobilních operátorů, vystoupí 27. září v Paláci Akropolis.

Svým originálním konceptem, předěláváním hitů nové vlny (odtud název kapely) osmdesátých let, se snaží zodpovědět otázku, co je to pravá nefalšovaná píseň. Akustickými kytarami, perkusemi, sametovými hlasy a aranžmá ve stylu bossanova posouvají post-punkové písničky do nové dimenze.

Na své první desce "Nouvelle Vague I" vzdali hold kapelám, jako jsou Dead Kennedys, The Cure, The Clash, Killing Joke, Joy Division či Sisters of Mercy. Druhé album "Bande A Part" obsahuje předělávky od Blondie, New Order, Billyho Idola či hit německých Bauhaus.

Předskakovat Nouvelle Vague bude česká kapela, pohybující se kdesi na pomezí francouzsky zpívaného indiepopu s retroelektro příchutí a alternativní hudby - MIOU MIOU.

Vstupenky lze zakoupit v předprodeji v kavárně Akropolis a v síti Ticketpro za 290 Kč, na místě pak za 330 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY