Schizofrenní rapper T.I. vládne americkému žebříčku

12.07.2007 18:12 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Hiphopový opus o rozdvojené osobnosti rappera T.I. "T.I. vs. T.I.P." vede americký albový žebříček. V desítce najdete i dvě další novinky - čerstvý materiál Velvet Revolver a Kelly Rowland. V singlech vládne posedmé v čele Rihanna s hitem "Umbrella".
Jako obvykle přinášíme pohled do singlové a albové hitparády amerického Billboardu.

Rihanna - Umbrella
© facebook interpreta
Rihanna chce snad se singlem "Umbrella" vydržet na čele amerického žebříčku celé léto. Za jejím sedmým vítězstvím v řadě už ale stojí spíše rozhlasoví dramaturgové než lidé kupující si singl. V pořadí nejprodávanějších digitálních singlů už totiž vedou Plain White T's s "Hey Deliah". Ti se v hlavním pořadí posunuli na dvojku a znamenají tak pro Rihannu největší nebezpečí. Na trojku poskočila o jedno místo Fergie s "Big Girls Don't Cry". Na chvostu desítky máme hned tři nové urban hity - Chris Hurricane debutující s "Ay Bay Bay" je osmý, T.I. se posunul s "Big Things Poppin" na devítku a desátý je už nový singl T-Paina "Bartender". O dvacet příček spěchá vzhůru Kelly Rowland s "Like This", zatím je třicátá. Nejvýše postavená absolutní novinka patří rapperovi T.I., kterému s "You Know What It Is" pomohl Wyclef Jean a prozatím jim patří příčka 68. Justin Timberlake už dostal do stovky šestý singl z posledního alba, je jím "LoveStoned" na čísle 85. Mezi novinkami je třeba i skladba "Before It's Too Late" ze soundtracku k filmu "Transformers" v podání kapely Goo Goo Dolls.

T.I. - T.I. vs T.I.P.
© facebook interpreta
V albovém žebříčku bere všechno rapper T.I. Jeho novinka "T.I. vs. T.I.P." prodala v prvním týdnu 467 tisíc kusů a s velkým náskokem vede. Atlantský rapper tak zopakoval úspěch předchozí kolekce "King", které se v prvním týdnu prodalo ještě o šedesát tisíc kusů více. Na dvojku klesá dvojalbum od Hannah Montana / Miley Cyrus, třetí je Kelly Clarkson s "My December". Novinku máme na pětce, kde figurují Velvet Revolver s "Libertad". Jejich debut "Contraband" před třemi lety startoval na jedničce. Oproti 250 tisícům je to tentokrát jen 93. Šesté je "Mr. Kelly" bývalé zpěvačky Destiny's Child Kelly Rowland. Ta si od minule polepšila, když byla jen dvanáctá, ačkoliv 82 tisíc v prvním týdnu rozhodně není žádný závratný výkon. Soundtrack k filmu "Transformers" je na čísle 21, kanadští screamo rockeři Silverstein berou s "Arrivals And Departures" číslo 25.

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY