Web týdne: WOMAD

06.09.2000 05:00 - Pavel Parikrupa | foto: facebook interpreta

Tři dny hudby, tance a umění bez hranic – to je podtitul festivalu WOMAD, který se uskuteční ve dnech 15.-17. 9. 2000 i v Praze. Dnešní Web týdne může být tedy i pozvánkou na pražský festival.
WOMAD
© www.womad.org
World of Music, Arts, Dance čili WOMAD je zřejmě nejvýznamnějším hudebním setkáním muzikantů celého světa, festivalový vrchol world music. Tradice festivalu sahá až do roku 1980 a v souvislosti s jeho zrodem padá nejčastěji jméno Petera Gabriela. V polovině září WOMAD doputuje i do Prahy na Letenskou pláň.

WOMAD
© www.womad.org
Oficiální web pražské akce (www.womad.cz) je docela pěkný, ale přeci jen nedosahuje kvalit světové stránky na adrese www.womad.org, kde se ostatně i o pražské zastávce WOMADu dočtete. Máte tedy na výběr – pokud trváte na češtině, zvolte první variantu, ovšem pokud vám nevadí angličtina, zvolte variantu druhou. Odměnou vám budiž více informací o poslání festivalu a opravdu krásná grafika. Najdete zde celosvětový kalendář WOMADu, podrobnosti o účinkujících, recenze minulých akcí i informace o Fondu WOMAD a sdružení Friends of WOMAD. Výborná je možnost podívat se na CD s world music včetně poslechu zvukových ukázek a případné možnosti on-line nákupu.

WOMAD
© www.womad.cz
Česká stránka pražské zastávky WOMADu samozřejmě nepostrádá informace o kontaktech, vstupenkách a partnerech akce i program hudebních vystoupení a workshopů. Grafika je docela umírněná, takže neublíží ani vašemu modemu – ovšem srovnání české a světové stránky vyznívá ve prospěch druhé jmenované, která je opravdu profesionální a oku lahodící.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY