Projekty Tear a Anhedonia zahrají zdarma ve čtvrtek v Akropoli

20.06.2007 18:33 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Tear
© archiv skupiny
Tear zahrají 21. června od osmé večerní v pražském Paláci Akropolis. Přivítají vás v sestavě Zdeněk Vovesný (zpěv), Martina Vídenová (elektrické piano), Anežka Jiřičná (housle), Adam Valtr (baskytara) a Aleksandar Dragovic (bicí). Hostem večera bude vynikající elektro projekt Anhedonia, po skončení koncertu se bude pokračovat do ranních hodin elektro diskotékou v podání DJe Mirage.

Tear postavil Zdeněk Vovesný, mimochodem interpret a skladatel, který měl v době vzniku téhle kapely, tedy v roce 2003, praxi v několika hudebních tělesech. S rozvojem digitalizace hudebních nástrojů okolo sebe shromáždil zkušené hudebníky, kteří tak rozšiřují romantické, hudebně propracované aranže s klavírem, houslemi, nechybí ani elektrické basy či akustické bicí. Hudební záběr Tear je velmi široký - od tanečně laděných optimistických skladeb, přes melancholické symfonie až po tvrdé, elektronické, pulsující rytmy. Texty se dotýkají různých zákoutí lidského života, oscilují mezi realitou a fikcí.

Úspěšné účinkování na domácí i zahraniční scéně a první éra v historii skupiny byla završena vydáním dlouhohrající desky s názvem "Clear Message", kterou představí právě v Paláci Akropolis, kde se mimochodem nebude platit žádné vstupné!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY