MP3 Jukebox 24/2007

13.06.2007 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Justice - D.A.N.C.E. (9/10)
mp3 ke stažení
žánr: disco, pop, electro

Justice - D.A.N.C.E.
Francouzská producentská dvojice Justice vydala v pondělí dlouho očekávaný debut "†" a je třeba říci, že velké naděje, které se do něj vkládaly, beze zbytku naplnili. Kromě žádoucího zboží v podobě funky-disco-house-electro válů pro taneční parkety jsme se na desce dočkali také jednoho pokusu o crossoverový hit. "D.A.N.C.E." je chytrý disco-pop, o kapánek inteligentnější než "One More Time" Daft Punk (s nimiž je všichni srovnávají a ani já si nepomůžu). Dětský sbor opakuje trik z "Another Brick In The Wall" nebo "Aeroplane", který prostě málokdy zklame. Zbývá jediná otázka, bude to hit, který udělá z Justice hvězdy i mimo kluby?
65daysofstatic - When We Were Younger & Better (8/10)
mp3 ke stažení

65daysofstatic - Don't Go Down To Sorrow (8/10)
mp3 ke stažení
žánr: post-rock

65daysofstatic - Destruction Of Small Ideas
K mému zděšení jsem zjistil, že jsem propásl koncert 65daysofstatic v Akropoli a dokonce jsem na něj i zapomněl upozornit v Jukeboxu. Mrzí mě to, protože jejich letošní album "The Destruction Of Small Ideas" se mimořádně povedlo. Anglická post-rocková trojice na něm bez pomoci vokálu staví hrady z kytarových melodií a poprvé výrazněji používají i elektroniku. Na "When We Were Younger & Better" to není tak znát, v druhé polovině "Don't Go Down To Sorrow" (mimochodem vyšla na singlu) ale uslyšíte také drum'n'bassovou pumelenici, za kterou stojí jejich spolupracovník Digitonal (možná si ho pamatujete z festivalu Sperm).
The Gossip - Listen Up! (8/10)
mp3 ke stažení
žánr: dance-punk

The Gossip - GSSP RMX
Americká punková královna Beth Ditto sklízí se svojí bandou The Gossip v posledních měsících velké úspěchy, byť trochu se zpožděním. Protibushovská hymna "Standing In The Way Of Control" se po dvou letech od prvního vydání dokonce dostala do britské Top 10. "Listen Up!" je další opožděný "evropský" singl, který najdete také na remixovém EP "GSSP RMX". To obsahuje také coververzi "Are You That Somebody?" r'n'b hvězdy Aaliyah, a když se zaposloucháte do "Listen Up!", zjistíte, že to zase není takové překvapení, protože Beth skrývá pod maskou riot grrrl neodolatelný soulový hlas. Jinak je "Listen Up!" překvapivě funkový vál s cowbells ve stylu "House Of Jealous Lovers".
Amon Tobin - Bloodstone (8/10)
mp3 ke stažení
žánr: breakbeat

Amon Tobin - Bloodstone
Zatím poslední album Amona Tobina "Foley Room" je už venku od začátku března, byla by ale škoda na něj neupozornit, když teď na internetu visí mp3 s úvodní skladbou "Bloodstone". Zatímco na minulých nahrávkách využíval výhradně samply z vinylových desek, tentokrát si zvuky pochytal sám na ulicích a změna v metodě se podle mě odrazila i na výsledku celého alba, které působí svěžeji a originálněji než třeba předchozí počin - sountrack k počítačové hře "Chaos Theory: Splinter Cell 3". "Bloodstone", kterou Tobin nahrál s Kronos Quartet, desku otevírá, a proto je její hlavní síla v tom, že toho více slibuje, než splňuje. Všechny ty podivné smyčky hrozí breakbeatovým výbuchem, který ale nikdy nepřijde.
Stars - Your Ex-Lover Is Dead (Final Fantasy Mix) (7/10)
mp3 ke stažení
žánr: indie rock

Stars - Do You Trust Your Friends?
Kanadská indie-rocková/popová kapela Stars chystá na září nové album "In Our Bedroom After The War". Ještě předtím ale nechala spřátelené hudebníky zrekapitulovat a zremixovat svoji dosavadní tvorbu na albu "Do You Trust Your Friends?". Nových interpretací se chopili Junior Boys, The Dears, The Stills a nebo Final Fantasy. Jeho verze "Your Ex-Lover Is Dead" album otevírá a Owen Pallett se samozřejmě neobešel bez housliček a klavíru, které dodávají smutné skladbě bezmála barokní rozměry.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY