Nové desky pro 18. týden

29.04.2007 05:00 - David Věžník | foto: facebook interpreta

V příštím týdnu debutují na českém trhu tuzemští elektronici MIDI LIDI, metalová superskupina Hellyeah a v podobě mp3 singlu i pražští powerpopaři Sporto. Na úspěchy minulých alb se snaží navázat zpěvačky Natasha Bedingfield a Tori Amos, jazzman Michael Bublé a indierockeři Black Rebel Motorcycle Club. V obchodech se také objeví soundtrack k filmu "Bestiář".
Pokud se v pondělí 30. dubna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Natasha Bedingfield - N.B. (SonyBMG)
web / myspace / psali jsme

Natasha Bedingfield - NB
Je to zhruba dva roky, co Angličanka Natasha Bedingfield zbourala svým debutem "Unwritten" a singly z něj většinu evropských hitparád a jistý úspěch zaznamenala i za Atlantikem. Po krátké odmlce opět nazrál čas na novou desku jednoduše nazvanou "N.B.", jež by měla předchozí úspěch potvrdit. První ochutnávkou, kterou si můžete poslechnout na jejím myspace profilu, je singl "I Wanna Have Your Babies". Celá deska je k dispozici na msn.co.uk. (Tomáš Parkan)
MIDI LIDI - Čekání na robota (X-Production)
web / myspace / psali jsme

MIDI LIDI - Čekání na robota
Debutové album kraftwerkovské trojky Petr Marek - Prokop Holoubek - Markéta Lisá dostalo název "Čekání na robota". Třináctku skladeb skupina již dávno hraje na svých koncertech, mnohé z nich také mají její fanoušci už doma díky neoficiální prvotině, kterou kapela umístila na svůj web. Čtyři ochutnávky včetně klubových hitů "Bujon" a "Láska" jsou k poslechu na myspace MIDI LIDÍ. (Album oficiálně vychází 1. května.)
Tori Amos - American Doll Posse (Sony BMG)
web / myspace / psali jsme

Tori Amos - American Doll Posse
Na svém novém albu "American Doll Posse" vrací rusovlasá písničkářka do hry nástroje použité na dřívějších deskách - harpsichord a Wurlitzer. K nahrávání si také pořídila nové mikrofony a nové piáno, s nímž pojede turné k novince. Tu podporuje i pětice rolí, do kterých se Tori stylizovala nejen na obalu. Santa, Clyde, Isabel, Tori, a Pip mají totiž také každá svůj blog. Tři skladby zpěvačka streamuje na svém webu.
Sporto - Friday Is Techno (Starcastic)
web / myspace / psali jsme

Sporto - Friday Is Techno
Pražské electro-powerpopové duo Paolo "The Sex Machine" Piccolo a Gomez "The Mastermind" Pathos připravilo sedmitrackový singl "Friday Is Techno", který se stal prvním mp3 releasem společnosti Starcastic. Na singlu jsou tři verze skladby "Ireland Boy", "Outro" a tři další písně. Kompletní singl lze po zadání e-mailové adresy stáhnout z webu vydavatele, další své počiny nabízejí Sporto na svém myspace. (Download byl spuštěn minulý týden.)
Michael Bublé - Call Me Irresponsible (Warner Music)
web / myspace / psali jsme

Michael Bublé - Call Me Irresponsible
Kanaďan Michael Bublé i tento rok dodrží svoji normu jedna deska ročně, a jeho fanoušci se tak mohou těšit na novinku "Call Me Irresponsible". Opět se jim dostane příjemné směsice swingu a popu, jazzových standardů jako například "The Best Is Yet To Come" či "Comin' Home Baby" a převzatých skladeb, kde se ujal takových hitů, jakými jsou Claptonova "Wonderful Tonight" nebo Elvisova "Always On My Mind". Několik ukázek z "Call Me Irresponsible" si můžete poslechnout jak na Bublého myspace, tak i na jeho oficiálních stránkách. (Tomáš Parkan)
Black Rebel Motorcycle Club - Baby 81 (Universal)
web / myspace / psali jsme

Black Rebel Motorcycle Club - Baby 81
Čtvrtá studiová nahrávka indierockové skupiny Black Rebel Motorcycle Club pojmenovaná "Baby 81" slibuje oproti předchozí "Howl" tvrdší a syrovější zvuk. Album je také comebackem pro bubeníka Nicka Jaga, který se nahrávání předchozí řadovky neúčastnil. Prvním singlem se stala píseň "Weapon Of Choice". Všech třináct skladeb si fanoušci kapely mohou poslechnout skrz stream na jejím myspace profilu.
Různí - Bestiář (soundtrack)
web / myspace / psali jsme

Různí - Bestiář (soundtrack)
"Bestiář" je nový film Ireny Pavláskové natočený na motivy knihy Barbary Nesvadbové. Instrumentální hudbu ke snímku složil Jiří Chlumecký, který je mimo jiné autorem hitu "Čas sluhů". Čtyři skladby na soundtrack nazpíval Viktor Dyk, kterého fanoušci českých soundtracků znají z písní k filmům "Snowboarďáci" nebo "Rafťáci".



Hellyeah - Hellyeah (Sony BMG)
web / myspace / psali jsme

Hellyeah - Hellyeah
Metalová superskupina Hellyeah, v níž se potkali členové formací Pantera, Mudvayne, Nothingface a Damageplan, vydává svou debutovou eponymní desku. Třináctce skladeb předcházely singly "Hellyeah", "Matter Of Time" a aktuální "You Wouldn't Know", ke kterému kapela natočila i klip. Všechny tři zmíněné písně jsou k poslechu na myspace skupiny, aktuální singl streamuje kapela i na webu.
Dále vychází:

Amerie - Because I Love It (Sony BMG)
Angelique Kidjo - Djin Djin (EMI)
Antibalas - Security (Maximum Underground)
ATB - Trilogy (Universal)
Beatsteaks - Limbo Messiah (Warner Music)
Beyoncé - B'Day Deluxe Edition (Sony BMG)
Book Of Knots - Traieater (Maximum Underground)
John Butler Trio - Grand National (Warner Music)
Locust - New Erections (Maximum Underground)
Mavis Staples - We Will Never Turn Back (Maximum Underground)
Ne-Yo - Because Of You (Universal)
Nekromantix - Life Is A Grave, I Dig It! (Maximum Underground)
Různí - Hip Hop: The Collection 5 (Universal)
Různí - Relax (Take It Easy) (Universal)
Různí - Spider-Man 3 (soundtrack) (Warner Music)
Static-X - Cannibal (Warner Music)
Youth Group - Casino Twilight Dogs (Maximum Underground)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY