Hlavními hvězdami Colours Of Ostrava budou Gipsy Kings a Marianne Faithfull

27.04.2007 09:38 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Gipsy Kings
© facebook interpreta
Festival Colours Of Ostrava již zná své největší hvězdy. Těmi se stane, vedle již ohlášeného Gorana Bregoviće s Wedding And Funeral Bandem, skupina Gipsy Kings a zpěvačka Marianne Faithfull.

Kapela Gipsy Kings na sebe poprvé upozornila hitem "Bamboleo" v roce 1987, o dva roky později následovaným legendárním "Volare". Dnes jsou Gipsy Kings patrně nejpopulárnější francouzskou skupinou nejen v Evropě, ale obrovské úspěchy sklízí i v USA či třeba v Číně. Každé jejich nové album je netrpělivě očekáváno a následně kritiky vyneseno do nebe, což platí dvojnásob o jejich aktuální desce "Pasajero". To vše bez laciných skandálů a podbízení se médiím.

Angličanka Marianne Faithfull v sobě ve svých jedenašedesáti letech nese příběh, který by i dobrodruhům vystačil na několik životů. Charismatická rocková diva, prohlášená Vatikánem za čarodějnici, byla osudovou ženou Micka Jaggera, který pro ni napsal několik slavných skladeb, včetně té nejúspěšnější - "As Tears Go By". Stala se živoucím synonymem divokosti šedesátých let, bohužel i jejích následků pro léta následující - ze svých mnoha na sebe navazujících krizí a pokusů o sebevraždu se vynořila až v devadesátých letech. Vrátila se ale velkolepě a její život jako by se promítal do skladeb, které interpretuje. Své charisma vkládá do písní Boba Dylana, Davida Bowieho, Patti Smith či svého dlouholetého přítele a důvěrníka Toma Waitse. Ale to neznamená, že by se Marianne Faithfull uzavřela v minulosti. Hostovala také na albu The Chieftans a na její poslední desce "Before The Poison" se podíleli třeba Nick Cave, PJ Harvey či Damon Albarn. Marianne Faithfull zároveň hraje ve filmu - na letošním Berlinale se s velkým ohlasem setkal snímek "Irina Palm", v němž ztvárnila jednu z hlavních rolí.

Šestý ročník prestižního mezinárodního festivalu přináší kromě velice atraktivního programu i celou řadu dalších zlepšení. Absolutní novinkou, jejímž prostřednictvím by pořadatelé rádi posunuli péči o návštěvníky na úroveň nejlepších světových přehlídek jako Roskilde či Glastonbury, je program Colours Plus. V jeho rámci lze využít dlouhé řady služeb a slev nejen přímo na festivalu, ale i v rámci dopravy a zejména u řady kulturních institucí v Ostravě.

Šestý ročník letního festivalu Colours Of Ostrava se uskuteční od 12. do 15. července 2007 v zeleném centru Ostravy. Festival potrvá stejně jako loni čtyři dny a představí hvězdy zahraniční a domácí scény nejrůznějších hudebních žánrů od world music přes rock až po alternativní žánry. Čtyřdenní vstupenky je již nyní možné zakoupit v síti Ticketpro za 700 Kč. Tato cena platí do 31. května 2007. Více informací o festivalu naleznete na colours.cz.

Festival Colours Of Ostrava pořádá Colour Production pod záštitou primátora statutárního města Ostravy Petra Kajnara, za podpory statutárního města Ostravy, Moravskoslezského kraje, Ministerstva kultury ČR a hudební nadace OSA. Generální partner festivalu: Česká spořitelna.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY