Bitva o O2 Sázavafest vypukne koncem května

16.04.2007 17:26 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Lakeside X
© x production/redblack
Již třetí ročník festivalu O2 Sázavafest Battle, kde se střetnou začínající kapely v boji o účast na prestižním letním festivale O2 Sázavafest v Kácově, se uskuteční 26. 5. v Kutné Hoře, přesněji v parku Pod Vlašským dvorem.

Odbornou porotou složenou z řad hudební kritiky a pořadatelů byla vybrána ze 155 zaslaných demosnímků osmička finalistů. O tom, které dvě kapely nakonec vybojují čas na letním O2 Sázavafestu a prostor v programu Radia 1 či Kiss Delta, rozhodnou návštěvníci O2 Sázavafest Battle hlasováním platnou vstupenkou.

"I když dorazilo asi o padesát demo nahrávek méně než v minulém roce, kvalita, vyzrálost a pestrost kapel minulý ročník předčila," podotknul ředitel festivalu Pavel Kloupar. "Porota to neměla letos vůbec jednoduché a návštěvníci bitev budou stát před těžkým rozhodnutím vybrat z osmičky naprosto profesionálních kapel pouze dvě nejlepší." Připravena jsou hned dvě pódia. Na tom prvním se utkají soutěžící z různých žánrů od tvrdších rockových poloh až po alternativu a elektroniku.

Na druhém kutnohorském pódiu vystoupí časem ověřené hvězdy jako Wohnout, Gaia Mesiah, Tleskač, Sto Zvířat, Rybičky 48 a místní formace Lure Of Senses.

Seznam finalistů O2 Sázavafest Battle 2007:
Hvozd, Lakeside X, Le Pneumatiq, Madamme Butterfly, Mashy Muxx, Million Pounds, Mindway, Satisfucktion

Vstupné na O2 Sázavafest Battle v Kutné hoře je ve vybraných předprodejích 240 Kč a na místě 290 Kč. Do konce dubna navíc probíhá mimořádně zlevněný předprodej na letní festival O2 Sázavafest. Na všechny čtyři festivalové dny 2.-5. srpna lze v síti Ticketstream zakoupit vstupenku za pouhých 550 Kč. Na místě v době konání festivalu budou vstupenky k mání za 900 Kč.

Více informací na sazavafest.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY