Na Colours Of Ostrava zazáří i CocoRosie

13.04.2007 14:05 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

CocoRosie
© facebook interpreta
Program mezinárodního festivalu Colours Of Ostrava posílí další atraktivní projekt. V pátek 13. 7. 2007 se na scéně Barvy na Černé louce představí sestry Sierra Rose a Bianca Leilani Casadyovy, známé jako CocoRosie. Snové duo právě vydává své dlouho očekávané album "The Adventures Of Ghosthorse And Stillborn".

Stále populárnější éterická dvojice CocoRosie na sebe výrazně upozornila již svým debutem "La Maison de Mon Reve" a přes silnou experimentálnost desky a její obtížnou zařaditelnost z ní dokonce zabodovalo hned několik skladeb. A to jak v rozličných hitparádách, tak v několika úspěšných reklamách. Druhá deska "Noah's Ark" se pak dočkala již celosvětového ohlasu a skupina si jí získala pevný okruh fanoušků. CocoRosie ve svých skladbách neotřele kombinují klasické hudební postupy a nástroje s podmanivými vokály, výsledný zvuk pak opět cíleně rozbíjejí a "špiní" pomocí nejmodernějších digitálních technologií. Hudební publicista Aleš Stuchlý o nich v týdeníku A2 napsal, že je pro ně "...módní škatule zvaná freak-folk krátká: mnohem spíše jde o jakési domácí erotizující vúdú pouze pro odvážné..."

Festival Colours Of Ostrava pořádá Colour Production pod záštitou primátora statutárního města Ostravy Petra Kajnara, za podpory statutárního města Ostravy, Moravskoslezského kraje, Ministerstva kultury ČR a hudební nadace OSA. Generální partner festivalu: Česká spořitelna.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY