Nové desky pro 13. týden

25.03.2007 05:00 - David Věžník | foto: facebook interpreta

V příštím týdnu přicházejí na pulty českých obchodů kromě dalších alba bristolské d'n'b-popové trojice Kosheen, jihočeských rockerů Sunshine, jazzového Metheney Mehldau Quartetu, českých hiphoperů Disgrafix, britského bluesmana Joea Cockera, pražské ska kapely The Chancers, popových zpěvaček Macy Gray a Hilary Duff, francouzského mága Jeana Michela Jarreho nebo českých Škwor.
Pokud se v pondělí 26. března vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky...

Kosheen - Damage (Universal)
web / myspace / psali jsme

Kosheen - Damage
Bristolská trojice Kosheen, která na sebe upozornila drum'n'basovým debutem "Resist" a následným příklonem k rocku na albu "Kokopelli", vydává svoji třetí desku s názvem "Damage". Ta měla původně vyjít už loni (Kosheen některé skladby hráli i naživo), ale po neshodách s vydavatelem, které vyvrcholily jeho změnou, na emisi došlo až nyní. Album propaguje singl "Overkill (Is It Over Now?)". Ke skladbě skupina natočila i videoklip, který je ke zhlédnutí na jejím webu, poslech je možný skrze myspace. V rámci turné k nové kolekci se Kosheen podívají i do Česka.


Sunshine - Dreamer (Universal)
web / myspace / psali jsme

Sunshine - Dreamer
Pátá studiová deska jihočeských rockerů Sunshine dostala název "Dreamer". Albu předcházel singl "Top! Top! The Radio!", který skupina vypustila z kraje února. Na desce se Sunshine spolupracoval například frontman kapely Nemo James Cook (spolupracoval také s IAMX nebo Imogen Heap), produkci Buriánek & spol. svěřili Berndu Burgdorfovi (Pink, Green Day a další). Své fanoušky Sunshine potěšili umístěním kompletního alba na myspace. První část je k poslechu na jejich oficiálním profilu, zbytek na na zcela novém - platí to ale jen do 25. března.


Metheny Mehldau Quartet - Quartet (Warner Music)
web / myspace / psali jsme

Metheny Mehldau Quartet - Quartet
Jazzový kytarový mág a držitel šestnácti cen Grammy Pat Metheny se minulý rok spojil s pianistou Bradem Mehldauem a výsledkem byla kritiky velmi ceněná deska s jednoduchým názvem "Metheny Meldau". Oběma se společná práce nejspíše zalíbila, a proto nyní vychází pokračování s názvem "Quartet", tentokrát už pod značkou Metheny Mehldau Quartet. Zbylými členy skupiny, která se právě v těchto dnech vydala na světové turné, jsou basák Lary Grenadier a bubeník Jeff Ballard. Ukázky z desky najdete po chvíli hledání na stránkách Pata Methenyho. (Tomáš Parkan)


Disgrafix - Zakázané ovoce (Maximum Underground)
web / myspace / psali jsme

Disgrafix - Zakázané ovoce
Hiphopovou komunitou očekávaný debut trojice El'Nino, Alezzio a DJ Chocolatic neboli skupiny Disgrafix dostal název "Zakázané ovoce". Na albu se podílela řada umělců - coby hosté se objevují například Rytmus, Tafrob, Drvivá menšina, Čistychov, DJ Opia, DJ Lucco nebo Madalena Joao, o mastering se postaral DupX, který byl společně s Opiou členem dnes již neexistující brněnské formace Naše věc.


Joe Cocker - Hymn For My Soul (EMI)
web / myspace / psali jsme

Joe Cocker - Hymn For My Soul
Asi nejslavnější majitel chrapláku na světě Joe Cocker se po dvou a půl letech vrací s novou deskou "Hymn For My Soul". Fanoušci tohoto Angličana se mohou těšit nejen na coververze Boba Dylana, Stevieho Wondera, George Harrisona nebo třeba Creedence Clearwater Revival, ale i na výkony muzikantů, kteří desku nahrávali. Nechybí mezi nimi jména jako Dave Palmer z Jethro Tull, bubeníci Jim Keltner (John Lennon nebo Bob Dylan), James Gadson (Gladys Knight, Justin Timberlake) a v první řadě Ethan Johns - multiinstrumentalista a producent, který spolupracoval s U2, Emmylou Harris či Counting Crows. (Tomáš Parkan)


The Chancers - A Calling Out (Indies Scope)
web / myspace / psali jsme

The Chancers - A Calling Out
Populární česká ska kapela The Chancers vydává po čtyřech letech novinku "A Calling Out". Podle slov kapely má nahrávka více než kdy předtím směřovat k žánrovým experimentům. Desce předcházel singl "Away From The Flock", kvůli tvůrčímu přetlaku jej však The Chancers mezi zbylých čtrnáct skladeb nezařadili. Dvě skladby z alba "A Calling Out" jsou k poslechu na myspace skupiny.


Macy Gray - Big (Universal)
web / myspace / psali jsme

Macy Gray - Big
Po čtyřech letech od vydání "The Trouble With Being Myself" se vrací kalifornská popová zpěvačka Macy Gray se čtvrtou studiovkou. Pojmenovala ji "Big" a fanoušky láká k poslechu prostřednictvím množství hostů. Pilotní singl "Finally Made Me Happy" natočila s Natalií Cole, mezi dalšími přizvanými zpěváky a zpěvačkami se objeví například Whitney Houston, Fergie, Brandy, Justin Timberlake nebo rappeři will.i.am a Nas. Tři písně z nové desky umístila Gray na svůj myspace.


Hilary Duff - Dignity (EMI)
web / myspace / psali jsme

Hilary Duff - Dignity
Americká zpěvačka, herečka a nyní už i skladatelka Hilary Duff přichází po loňském výběru hitů "Most Wanted" s novou deskou "Dignity". Podle prvního singlu "With Love", který si můžete poslechnout v několika verzích na jejím myspace profilu, to vypadá, že Duff opustila pop-rock a vydala se do tanečně elektronických vod. "Dignity" vychází ve dvou verzích - v běžné a deluxe, na níž kromě CD najdete i DVD s devíti klipy a komentářem samotné Hilary Duff. (Tomáš Parkan)


Jean Michel Jarre - Téo & Téa (Warner Music)
web / myspace / psali jsme

Jean Michel Jarre - Téo & Téa
Francouzský zvukový mág a pionýr žánru new age Jean Michel Jarre nachystal svým fanouškům novou kolekci opusů nazvanou "Téo & Téa". Album, které podle prvních zpráv představuje Jarreho taneční tvář, obsahuje dvanáct skladeb a jednu prodlouženou verzi pilotního singlu pojmenovaného stejně jako deska samotná. K její propagaci zřídil skladatel dva speciální myspace profily - teotea a teateo, na nichž je singl "Téo & Téa" k poslechu i k pohledu.


Škwor - Loutky (Warner Music)
web / myspace / psali jsme

Škwor - Loutky
Novinkové album rockerů Škwor nazvané "Loutky" je první deskou v diskografii skupiny, kterou si nahrála ve vlastním studiu a ve vlastní produkci. Podle členů kapely tak fanouškům představí svoji vlastní zvukovou vizi. Kolekci propaguje singl "Střepy", který Škwor vypustili v únoru a ke kterému natočili i videoklip. Ukázky osmi skladeb z alba "Loutky" jsou k poslechu na webu skupiny.


Dále vychází:

Bees - Octopus (EMI)
Bird & Bird - Bird & Bird (EMI)
Bratz - Fashion Pixiez (Universal)
Chuck Berry - Hail! Hail! Rock'n'Roll DVD (Warner Music)
Cliff Richard - The 40th Anniversary Concert DVD (Warner Music)
Cliff Richard - The Countdown Concert DVD (Warner Music)
Dee Dee Bridgewater - Red Earth (Universal)
Good Shoes - Think Before You Speak (EMI)
Haste The Day - Pressure The Hinges (EMI)
Jennifer Lopez - Como Ama Una Mujer (Sony BMG)
Joe - Joe...Who? Joe Thomas (Sony BMG)
Mark Money - Brand New By Tomorrow (Universal)
Omarion - 21 (Sony BMG)
Paula DeAnda - Paula DeAnda (Sony BMG)
Redman - Red Gone Wild: Thee Album (Universal)
Robin Thicke - The Revolution Of Robin (Universal)
Různí - A Great Day In Harlem DVD (Sony BMG)
Různí - Bravo Hits 2007/1 (Universal)
Různí - Heavenly Voices DVD (EMI)
Různí - Meet The Robinsons (EMI)
Ry Cooder - My Name Is Buddy (Warner Music)
Stiff - Little Fingers (EMI)
The Doors - The Very Best Of (Warner Music)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY