Nové americké číslo jedna má Musiq Soulchild

22.03.2007 17:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Americký albový žebříček ovládli interpreti urban music, nejvíc se prodalo čtvrté desky Musiq Soulchild "Luvanmusiq". V desítce debutuje ale i britská zpěvačka Amy Winehouse nebo koncertní album Neila Younga. Zatímco v albovém pořadí se hnuly ledy, v singlovém zůstává vše na stejném místě, včetně "Glamorous" Fergie na jedničce.
Jako obvykle přinášíme pohled do singlové a albové hitparády amerického Billboardu.

Fergie - Glamorous
© facebook interpreta
Na čele amerického singlového žebříčku zůstává Fergie s Ludacrisem a jejich "Glamorous". Nic se nemění ani na dvojce a trojce, které nadále okupují Mims s "This Is Why I'm Hot", respektive "Don't Matter" Akona. O jednu příčku vzhůru se posunuli Gym Class Heroes s "Cupid's Chokehold". Velký postup zaznamenal rapper Rich Boy, jehož "Throw Some D's" poskočilo z třetí desítky na číslo šest. Mezi dvacítkou už je i nový singl R Kellyho "I'm A Flirt", který s ním začíná už třetí desítku Top 20 hitů. Nejvýše postavenou absolutní novinkou je na čísle 42 "With Love" Hilary Duff. Ve stovce jsou poprvé i nový singl Nine Inch Nails "Survivalism" (číslo 68), novinka Good Charlotte "The River", dokonce dva singly Amy Winehouse a také duet Shakiry a Beyoncé "Beautiful Liar".

Musiq Soulchild - Luvanmusiq
© facebook interpreta
R'n'b zpěvák Musiq Soulchild je podruhé v kariéře na čele albového žebříčku. Může za to nové album "Luvanmusiq", kterého se v prvním týdnu prodalo 149 tisíc kusů. O vítězství se rval do poslední chvíle, jeho žánrový konkurent Lloyd zaostal se svým druhým albem "Street Love" o pouhých pět tisíc. Top 3 je tento týden výhradně záležitostí černošských interpretů, když bronzový je rapper Rich Boy, který svého bezejmenného albového debutu prodal 112 tisíc. Na čtyřce jsou Daughtry a pátý je Akon. Pak záplava novinek pokračuje - šestý je Neil Young s koncertním albem "Live At Massey Hall 1971", na sedmičce debutuje britská zpěvačka Amy Winehouse s "Back To Black" a osmí jsou rappeři 8Ball &MJG "Ridin' High". Dařilo se i dalším britským "importům" - James Morrison startuje s "Undiscovered" na slušné příčce 24, The Fratellis jsou s "Costello Music" na konci první padesátky. Své žebříčkově nejlepší album v kariéře "Dead Again" mají na čísle 28 metalisté Type O Negative.

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY