Kubánský Mozart se roztančí již zítra v Akropoli

19.03.2007 22:01 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Klazz Brothers & Cuba Percussion N
© facebook interpreta
V úterý 20. března se v pražském Paláci Akropolis roztančí W. A. Mozart v rytmu kubánských tanců - salsy, cha cha či merengue. Projekt Mozart Meets Cuba tří vynikajících hudebníků Drážďanské filharmonie (Klazz Brothers) a dvou rodilých kubánských perkusionistů (Cuba Percussion) je založen na jednoduchém principu: proč nezahrát známé skladby W. A. Mozarta jako hudbu k tanci a zábavě, jako pravou latinskoamerickou party. V rámci koncertu Mozart Meets Cuba tak v těchto rytmech a úpravách zazní například skladby z "Kouzelné flétny", "Dona Giovanniho", klavírních koncertů (č. 21, 23) a sonát (c-Moll, C-Dur, A-Dur), včetně "Tureckého pochodu" či "Malé noční hudby".

Tato německo-kubánská hudební spolupráce vznikla v roce 1999. Od té doby jejich virtuozita i energie nadchla diváky v koncertních sálech po celém světě. Jejich oblast zájmu se však neomezila pouze na Mozarta, na značce Sony Classic vydali kromě projektu "Mozart Meets Cuba" alba "Classic Meets Cuba" či "Jazz Meets Cuba". V roce 2005 byli nominováni na cenu Grammy v kategorii "best classical crossover album". Jsou držiteli německých hudebních cen - Klassic Echo 2003 a 2006 a Jazz Award 2003 a 2005.

Neváhejte, 20. března se v  Akropoli dozvíte, jak by to dopadlo, kdyby se W. A. Mozart narodil na Kubě! CUBA LIBRE!!! MOZART LIBRE!!! Vstupenky na tuto mozarto-latino party jsou k dostání v síti Ticketpro za 370 Kč a v Paláci Akropolis za 360 Kč. Koncert začíná v 19:30, více informací na palacakropolis.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY