Projekt Maya změnil sound, třetí deska bude na jaře

31.01.2007 17:52 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Maya N
© Universal Music
Celé dva roky, které uplynuly od vydání předchozí desky projektu Maya "Zprávy z budoucnosti", připravoval jeho hlavní muž Darek Král třetí desku. Teď, když jsou práce na nahrávce v plném proudu, hlásí: Připravte se na změnu.

"Předchozí 'Zprávy z budoucnosti' byly více zasněné, až meditativní, teď tomu bude přesně naopak," říká Darek v tiskovém prohlášení skupiny, jehož další řádky změnu konkretizují slovy: "Projekt Maya se výrazně nasměroval do oblasti hudby akustické." Svůj díl na tomto odklonu od syntetizátorů má prý i dechař skupiny Chinaski Štěpán Škoch, kterému byla ve studiu svěřena zvuková režie. Štěpán se také objevují mezi hosty alba, a to spolu s kytaristou Ondřejem Škochem (Chinaski) a bubeníkem Davidem Landštoftem (Lenka Dusilová, Ivan Hlas), tedy s částí koncertní verze projektu.

Pilotní singl by se měl objevit v rádiích během března, přesné datum vydání desky zatím Maya nevyřknula. Jak vysvětlil Král, přestože měli muzikanti na přípravu spoustu času, jsou nuceni některé nahrávací procesy z časových důvodů pozměnit - nyní už šestiměsíční těhotenství zpěvačky Nory Grundové prý spoluhráče "zaskočilo jako cestáře zima".


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY