Romantika v oáze uprostřed pouště

15.02.2007 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Album "Amore" je pro Andreu Bocelliho zlomem v kariéře - je to nejvíce popová nahrávka, ke které připravil i exkluzivní koncert z Lake Las Vegas Resort. DVD "Under The Desert Sky" přibližuje výtečné vystoupení, obsahuje i něco málo bonusů a pro milovníky romantiky představuje skvělou záležitost do sbírky.
7/10

Andrea Bocelli - Under The Desert Sky

Celkový čas: asi 115 minut
Vydavatel: Universal
V průběhu loňských Vánoc jste v televizi mohli postřehnout záznam koncertu "Amore", jehož hlavním protagonistou byl Andrea Bocelli. Název se ztotožňuje se stejnojmenným albem, kterým Andrea vstoupil větším krokem do popových oblastí. Natočil na ně romantické písně převážně v italštině, španělštině a francouzštině. Zmíněná show vyšla i na DVD pod názvem "Under The Desert Sky". Jednalo se o první popový koncert tohoto operního pěvce, který se natáčel na exkluzivním místě poblíž Las Vegas. Pódium bylo postaveno na plovoucím pontonu na břehu Lake Las Vegas, jeho okolí nabízí v poušti umístěný luxusně pojatý residenční projekt s mnoha hotely, golfovými hřišti a romantickými zákoutími.

Samotný večer pro nevelké publikum přinesl vskutku povedený koncertní zážitek. Písně z desky "Amore" jsou protkány převzatými skladbami a několika standardy. Andrea je skromným společníkem, on a David Foster (doprovází Andreu na klavír) jsou průvodci večerem, kteří srší milým humorem. Hudební brouzdání romantickými kouzly přechází poklidnými symfonickými aranžemi a prvky latiny, ke které má Andrea velmi blízký vztah. Vrcholy jsou perly "Somos Novios (It's Impossible)", Elvisova kráska "Can't Help Falling In Love", "Les Feuilees Mortes (Autumn Leaves)" a "Cuando Me Enamoro". Kompozici "The Prayer" s ním původně zpívala Celine Dion, ta však nenašla chvilku, a tak ji na koncertu zaskočila Heather Headley. Po závěrečné "Because We Believe" přišel rozlučkový ohňostroj a ovace ve stoje.

Osmdesát minut trvající vystoupení doplňuje rozhovor z natáčení zmíněného alba "Amore". V něm promlouvají kromě Andrey Bocelliho všichni tři producenti - David Foster, Humberto Gatica a Tony Renis. K němu si můžete pustit anglické, španělské, nebo italské titulky. Další bonusy už vás tolik neoslní. Krátká fotogalerie z koncertu a z příprav doplňuje desetiminutový reklamní spot "Lake Las Vegas - Out Of The Blue". Ten mi tu přijde zcela nevhodný, ale budiž.

Obraz je čistý, převážně se zaměřuje na hlavního aktéra a samotný záznam je velmi dobře sestříhán. Oproti tomu obraz v rozhovorech je drobet horší, vždy bylo použito jedné video kamery a střih už není tak dokonalý. Zvuková volba je plnohodnotná od Linear PCM (stereo) přes Dolby Digital 5.1 až po DTSko. Všechny tři formáty jsou pečlivě a se ctí umíchány tak, jak si to tento žánr jedině zaslouží, aby se jednotlivé tóny netloukly o sebe a vše bylo vyvážené.

"Under The Desert Sky" Andrey Bocelliho potěší všechny romantické duše. Show se obejde bez přebytečných bombastických efektů, je to sázka na um a potenciál Bocelliho zpěvu. Bonusy jsou slabšího druhu, ale výtečný koncert to vyvažuje.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY