Nové desky pro 1. - 2. týden

03.01.2007 14:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Začátek nového roku nepatří v hudebním průmyslu k nejrušnějším, proto najdete v prvních dvou týdnech na pultech obchodů jen minimum zajímavých novinek. Patří mezi ně nová alba amerických rockerů Switchfoot, rappera Mos Defa, r'n'b zpěváka Omariona, vokální skupiny Yellow Sisters, reggae zpěváka Matisyahu a zpěvačky Carly Simon.
Pokud se v prvních dvou týdnech nového roku vydáte do obchodů s hudebními nosiči, měly by tam na vás čekat následující novinky...

Switchfoot - Oh! Gravity (Sony BMG)
web / myspace / psali jsme

Switchfoot - Oh! Gravity.
Alt-rocková kapela z amerického San Diega připravila svoji šestou studiovou desku. Už od října minulého roku ji propaguje pilotní singl "Oh! Gravity", který dal nahrávce jméno. Album, které spoluprodukoval i Steve Lillywhite, obsahuje také druhý singl "Dirty Second Hands". Obě písně můžete streamovat na jejich myspace. Celé album si pak můžete poslechnout zde.


Mos Def - Tru3 Magic (Universal)
web / myspace / psali jsme

Mos Def - Tru3 Magic
Newyorský rapper, který se proslavil na scéně tzv. uvědomělého rapu, přichystal třetí sólové album, které vychází dva roky po "The New Danger". O produkci se postarali mimo jiné The Neptunes, Kanye West, Rich Harrison, 9th Wonder, Minnesota nebo RJD2, na albu se objevují i Q-Tip nebo Tricky. První promo singl obsahoval "Undeniable" (ke slyšení je zde) a "There Is A Way". Skladba "Crime & Medicine" je coververze singlu GZA "Liquid Swords". Čtyři skladby jsou ke slyšení na jeho webu.
Omarion - 21 (Sony BMG)
web / myspace / psali jsme

Omarion - 21
Člen rozpadlého boybandu B2K žije svůj druhý život na sólové dráze. Po předloňském albu "O" vydává na začátku roku desku "21", pojmenovou pochopitelně podle svého věku. Promosinglem byla skladba "Entourage", teď ale v žebříčcích slaví úspěch "Ice Box" produkovaný Timbalandem. Na albu se podíleli také Pharrell, The Underdogs, Bryan Michael Cox nebo Cory Bold. Jeho myspace streamuje oba první singly.
Yellow Sisters - Singalana (Indies)
web / myspace / psali jsme

Yellow Sisters -  Singalana
Ženská vokální skupina Yellow Sisters zvítězila letos v soutěži Colours Talents a jako součást první ceny jim vychází debutové album na brněnské značce Indies. Pohybuje se na rozmezí soulu, funky, r'n'b, world music, jazzu i reggae, vše ale přísně a cappela. Deset písní je autorským dílem členek skupiny, skladba "Jamale" je africká lidová.


Matisyahu - No Place To Be (Sony BMG)
web / myspace / psali jsme

Matisyahu - No Place To Be
Židovský reggae zpěvák posbíral na nové album sedm raritních verzí svých dřívějších skladeb a přidal k nim DVD se záznamem koncertu z Tel Avivu. Album obsahuje i jeho poslední singl "Jerusalem (Out Of Darkness Comes Light)" ve verzi nahrané s jamajskými legendami Sly & Robbie a remixy skladeb od Billa Laswella. Nechybí ani coververze hitu The Police "Message In A Bottle".
Carly Simon - Into White (Universal)
web / myspace / psali jsme

Carly Simone - Into White
Zpěvačka, která zažila největší slávu v 70. letech a nazpívala titulní skladbu k slavné bondovce "The Spy Who Loved Me", se po delší přestávce připomíná albem coververzí "uspávanek". Najdete na něm její verze písní od Cata Stevense, Judy Garland, The Beatles nebo Everly Brothers a také dvě nové skladby. Ukázky z nové desky najdete zde.


Dále vychází:

Gang Starr - Mass Appeal: The Best Of Gang Starr (EMI)
Varga Marián & Moyzesovo kvarteto - Varga Marián & Moyzesovo kvarteto (Indies)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY