Nové desky pro 50. - 52. týden

10.12.2006 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Do konce kalendářního roku už vyjde jen hrstka nových nahrávek. Vročení letopočtu 2006 se dočká ještě debut českého hiphopového projektu WWW, trojalbum Toma Waitse, novinka rappera Nase, mixtape Eminema a jeho party, koncertní CD a DVD Michala Pavlíčka a soundtrack "Dreamgirls".
Pokud se ve zbytku letošního roku vydáte do obchodů s hudebními nosiči, měly by tam na vás čekat následující novinky...

WWW - Neurobeat (Bigg Boss)
web / myspace / psali jsme

WWW - Neurobeat
WWW, jedna z prvních českých hiphopových skupin, se probudila po letech znovu k životu. Protagonista kapely Ondřej Anděra alias Sifon připravil album společně s výtvarníkem Lubošem Typltem a kromě audio CD bude obsahovat i DVD se třemi novými videoklipy. Bonusový disk obsahuje také dvě raritní videa z dávných časů kapely. Deska je prvním počinem nového hiphopového vydavatelství Bigg Boss, za kterým stojí Wladimir518 z PSH.
Tom Waits - Orphans: Brawlers, Bawlers & Bastards (Maximum Underground)
web / myspace / psali jsme

Tom Waits - Orphans: Brawlers, Bawlers and Bastards
Americký bard se rozhodl provětrat svůj archív a vydat dosud nezveřejněné skladby, stejně jako b-strany singlů, rarity nebo coververze. Dohromady našel šestapadesát skladeb a všechny se vešly na tři disky vydané pod názvem "Orphans: Brawlers, Bawlers & Bastards", jež nyní dováží Maximum Underground v digipackové verzi. První disk obsahuje bluesové skladby, druhý balady a třetí je věnován experimentálnější tvorbě a mluvenému slovu (například čtení "Na cestě" od Kerouaca. Jeho myspace nabízí ke stažení hned čtyři skladby.
Nas - Hip Hop Is Dead (Universal)
web / myspace / psali jsme

Nas - Hip Hop Is Dead
Odvážné tvrzení si vetkl do názvu své osmé studiové desky rapper, který bývá považován za jednoho z nejlepších ve svém oboru. Nasir Jones na "Hip Hop Is Dead" spolupracoval s producenty jako Kanye West, Scott Storch, will.i.am, Salaam Remi nebo Dr. Dre a uslyšíte na něm i jeho manželku Kelis, Snoop Dogga, The Game, Marshu z Floetry a také jeho někdejšího nepřítele Jay-Zho. S nímž už zakopal válečnou sekeru a album dokonce vychází na Def Jam, kterému jeho konkurent šéfuje. Prvním singlem byla skladba "Hip Hop Is Dead", která je ke slyšení a vidění zde. Na jeho myspace je i zmíněný duet s Jay-Zm "Black Republicans".
Eminem - Eminem Presents The Re-Up (Universal)
web / myspace / psali jsme

Eminem Present Re-Up
Eminem letos nevydal žádné album, tudíž jeho fanouškům bude muset stačit tato luxusně vybavená mixtape s obalem, který maloval sám rapper. Shrnuje jeho práci jako vyhledávače talentů a na jednom CD tak uslyšíte všechny jeho objevy z Shady Records. Nechybí samozřejmě ani jeho vlastní skladby a příspěvky od 50 Centa a dalších členů G-Unit, Obie Trice, D12 a nebo Akona. Pilotním singlem je skladba "You Don't Know", která je ke slyšení na jeho myspace. Ukázky a další informace najdete na webu Shady Records.
Michal Pavlíček - Beatová síň slávy (Sony BMG)
web / myspace / psali jsme

Michal Pavlíček - Beatová síň slávy
Legendární rockový kytarista Michal Pavlíček se připomíná koncertním záznamem vystoupení z pražské Sazka Arény. V červnu tam s ním vystoupili Lenka Dusilová, Bára Basiková, Kamil Střihavka, Tomáš Hájíček, Jana Koubková, Monika Načeva nebo Matěj Ruppert. Skladby doprovází Symfonický orchestr Českého rozhlasu pod vedením dirigenta Vladimíra Válka a kolekce slouží jako retrospektiva jeho dlouhé kariéry.
Různí - Dreamgirls (O.S.T.) (Sony BMG)
web / myspace / psali jsme

Různí - Dreamgirls O.S.T.
Adaptaci úspěšného broadwayského muzikálu ze začátku 80. let o skupině The Supremes zaštítila Beyoncé Knowles a zahrál si v ní i Jamie Foxx. Oba si samozřejmě zazpívali i na soundtracku, který obsahuje coververze skladeb The Sueremes. Najdete na něm ale také čtyři nové skladby, které v původní verzi muzikálu nezazněly. Mezi nimi i pilotní singl "Listen", který zpívá samozřejmě Beyoncé.


Dále vychází

Gnarls Barkley - St. Elsewhere Special Edition CD+DVD (Warner)
Il Divo - Christmas Collection (Sony BMG)
Monrose - Temptation (Warner)
Kenny G.- I'm In The Mood For Love... The Most Romantic Melodies Of All Time (Sony BMG)
Původní Bureš - Cesta z krimu (Indies)
Různí - Eragon (O.S.T.) (Sony BMG)
Různí - Šarlotina pavučinka (Charlotte's Web) (O.S.T.) (Sony BMG)
Alejandro Sanchez - El tren de los momentos (Warner)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY