Jukebox 47/2006 - remixový speciál

22.11.2006 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Chromeo - Destination Overdrive (DFA Remix) (9/10)
mp3 ke stažení
žánr: electrofunk, disco

The DFA - Remixes Chapter Two
Jestli v remixovém ringu někdo poslední roky vládne, pak jsou to bezpochyby DFA. Remix najdete na "Chapter 2" zmíněné kompilace, ale patří mezi jejich nejstarší, když se na singlu objevil už v roce 2003. Obvykle DFA potřebují k totálnímu ovládnutí danceflooru minimálně deset minut, tentokrát jim ale bohatě stačí šest (možná je to tím, že místo cowbells použili vokodér). Šáhl bych po desítce, kdyby DFA neměli ve své remixérské diskografii ještě o něco lepší kusy.
Architecture in Helsinki - Do The Whirlwind (Hot Chip Remix) (9/10)
mp3 ke stažení
žánr: pop, electro

Architecture in Helsinki - We Died They Remixed
Architecture In Helsinki, s radostí by se k nim přidali do společného jamu. Architecture In Helsinki by je ale brzy s jejich počítači a disco rytmy z komunity vyloučili, výsledek nahrávací session by si ale nechali a pouštěli si ho při divokých pitkách. Znělo by to jako skladba "Do The Whirlwind (Hot Chip Remix)", kterou najdete i na jejich aktuálním remixovém albu "We Died, They Remixed", kde se na skladbách z posledního alba "In Case We Die" vyřádili třeba také Dat Politics nebo Safety Scissors.
Franz Ferdinand - The Fallen (Justice Remix) (8/10)
mp3 ke stažení
žánr: electro

Franz Ferdinand - The Fallen
Poslední album Franz Ferdinand, chvíli jsem si nebyl jistý, kde jsou v tom celém schováni Franz Ferdinand. Něco z těch zvuků musí být jejich, jinak by za to asi Justice nedostali peníze, nicméně nadšeně souhlasím s jejich postupem udělat z toho co nejméně "Fallen", jak jen je to možné. Po mashupu Simian "We Are Your Friends" další hluboký zářez.
Teddybears - Yours To Keep (Annie remix) (8/10)
mp3 ke stažení
žánr: pop, electro

Teddybears - Soft Machine
Říká se, že udělat remix je strašně jednoduché. Aphex Twin místo remixů posílá kapelám svoje nedodělané skladby a s klidem inkasuje cash. Proto je lepší, když se kapela zremixuje sama. Nemusí nikomu nic platit, naopak, sami na tom vydělají. "Yours To Keep" stockholmských Teddybears. Pěkná verze, jen co je pravda, ačkoliv ta úplně první byla nejlepší.
Lady Sovereign - Love Me Or Hate Me (Missy Elliott Remix) (8/10)
mp3 ke stažení
žánr: hip hop

Lady Sovereign - Public Warning
Londýnská rapperka Lady Sovereign. Ta do skladby dodá věci, jež podle ní Sov chybí - víc sexuality, materialismu a bassdrumu.
Amadou & Mariam - Coulibaly (Mikey J Remix ft. Kano) (7/10)
mp3 ke stažení
žánr: world pop, afro-soul, hip hop

Amadou & Mariam - Coulibaly Remixes
O dvojici z Mali Mariam Doumbia a Amadou Bagayoko, ale žádný strach, afro soulový nádech skladby zůstal, jen dostal trochu modernější street rozměr.
Coldcut - Everything Is Under Control (Yatnolas remix) (7/10)
mp3 ke stažení
žánr: hip hop, jazz

Coldcut - Everything Is Under Control
Slovenský multiinstrumentalista Daniel Salontay a člen velmi zajímavé kapely Dlhé diely / Longital zkusil svoje štěstí v klání kapely Coldcut (myspace.com o nejlepší remix "Everything Is Under Control". Pod pseudonymem yatnolas dodal do nemastného neslaného originálu víc funku, živých nástrojů, prostě energie, ale to by musel být Superman (navíc křížený s Geroge Clintonem), aby to znělo zajímavěji než demonahrávka z levných kláves. Remix se nakonec umístil v první desítce, což je pro slovenskou alternativní scénu rozhodně velký úspěch.
BONUS:
Mono - Memorie dal Futuro
mp3 ke stažení
žánr: post-rock, post-metal

Mono - Memorie dal Futuro
V neděli 26. listopadu se v Akropoli představí japonští post-rockoví mistři Mono. Propásnout je znamená nechat si ujít jednu z nejlepších současných kapel svého žánru. "Memorie del Futuro" je první skladba jejich aktuálního, listopadového singlu, který stejně jako album "You Are There" produkoval Steve Albini. První čtyři minuty tvoří hlavně zasněné plochy po vzoru Mogwai, zbytek předlouhé skladby (který ale už v mp3 není) pak přinese podstatné přitvrzení.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY