Folk3Mail nabídne místo na slunci

30.10.2006 14:21 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Folk3mail N
© Ondřej Pečenka
Ondřej Pečenka 1. listopadu připomene svůj hudební projekt Folk3mail, a to vydáním druhé desky "Místo na slunci", obsahující deset nových písní. Přestože demosnímky pro ni nahrával stejným způsobem jako v případě debutového "Zrna", výsledný zvuk nového CD se od předchozího liší.

Nejenže se s ním Folk3mail více přiklonil k folku i popu na úkor experimentů a dává větší důraz na zpěv, ale také se obešel bez zobcové flétny a sáhl po baskytaře. Pečenkovi tentokrát ve studiu pomohli Břéťa Oliva a Karolína Dytrtová z Miou Miou, František Štáfek z OTK a také Dušan Neuwerth, který se ujal produkce.

"Martin Maxa z Onomyšle" Ondřej Pečenka pod pseudonymem Folk3mail debutoval před dvěma lety deskou "Zrno". Té předcházelo třípísňové demo za studia Jámor (2002), několik koncertů a zařazení písně "nEminem" na soundtrack k filmu "Silný kafe", několik dalších písní zaznělo ve vysílání Radia 1. Nahrávku, s níž se spíše než k tradičnímu českému písničkářství hlásí k anglo-americké indie scéně, produkoval Ondřej Ježek.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY