Nové desky pro 44. týden

29.10.2006 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

V pondělí se budou na pulty obchodů stěhovat kuriózně dvě alba pohrobků Lucie - od Wanastowých Vjecý i Davida Kollera, anglické rapperky Lady Sovereign, nu-metalistů Deftones, rockových legend The Who, irské kapely The Frames a post-metalové kapely Isis.
Pokud se v pondělí 30. října vydáte do obchodů s hudebními nosiči, měly by tam na vás čekat následující novinky...

Wanastowi Vjecy - Torpédo (Sony BMG)
web / myspace / psali jsme

Wanastowi Vjecy - Torpédo
Po šesti letech od alba "Hračky" P.B.Ch. a Robert Kodym resuscitovali svůj projekt Wanastowi Vjecy a společně s bubeníkem -123 min. Martinem Vajglem natočili nové album. Pilotní singl "Otevřená zlomenina srdečního svalu" je ke slyšení zde. Další ukázky nabízí kapela zde. Na desce je i coververze "Pal vocuď" původně od Jasné páky a jako bonus i punková verze jejich starého hitu "Nahá". Průvodce musicserveru novým albem si můžete přečíst zde.
David Koller - Nic není nastálo (Universal)
web / myspace / psali jsme

David Koller - Nic není nastálo
Ve stejném týdnu jako Wanastowi Vjecy vstupuje do obchodů i sólové album jejich někdejšího kolegy z Lucie. Koller natočil sólové album podruhé, po dlouhých letech poprvé vystupuje bez svého Kollerbandu, z něhož v nové sestavě zůstal Marek Minárik. Kromě něho Kollera na nové desce doplnili klávesista Michal Nejtek a kytarista Michal Pelant. V jedné skladbě by se na nahrávce měla objevit i Lenka Dusilová. Pilotní singl alba "Nic není nastálo" si můžete pustit zde. Album se bude v listopadu křtít celkem na třech místech, v Praze, v Brně a v Bratislavě.
Lady Sovereign - Public Warning (Universal)
web / myspace / psali jsme

Lady Sovereign - Public Warning
Londýnská rapperka na sebe výbornými singly upozornila i za oceánem a její albový debut vychází hned po křídly nejprestižnějšího hiphopového labelu Def Jam. Deska obsahuje všechny její předchozí singly jako "Random", "9 To 5" nebo "Hoodie" v produkci Basement Jaxx. Aktuální singl "Love Me Or Hate Me" a další ukázky si můžete pustit na e-kartě k albu, která je k dosažení zde.


Deftones - Saturday Night Wrist (Sony BMG)
web / myspace / psali jsme

Deftones - Saturday Night Wrist
Úspěšná americká crossoverová kapela připravila po tříleté pauze své páté album. O produkci se podělili Shaun Lopez a Bob Ezrin s kapelou. Na desce jsou v pozici hostů slyšet i Annie Hardy z kapely Giant Drag, nebo frontman System Of A Down Serj Tankian. Prvním singlem je skladba "Hole In The Earth". Celé album si můžete poslechnout na jejich myspace.
The Who - The Endless Wire (Universal)
web / myspace / psali jsme

The Who - Endless Wire
Legendární anglická kapela se znovu probouzí k životu a vrací se s novým albem po dlouhých dvaceti čtyřech letech. Nahráli ho dva poslední přeživší členové z původní sestavy, Pete Townshend a Roger Daltrey. Kapelu doplnil Pino Palladino a dva bubeníci - Zak Starkey (syn Ringo Starra) a Peter Huntington. Čtyři nové skladby si můžete poslechnout zde.


The Frames - The Cost (Maximum Underground)
web / myspace / psali jsme

The Frames - The Cost
Irská rocková skupina v čele s Glenem Hansardem vydává své šesté album. Na postě bubeníka vystřídal Roba Bochnika perkusista Graham Hopkins. Kapela desku nahrála ve Francii a obsahuje tři skladby, které už oficiálně vyšly dříve. "Rise" byla na EP "The Roads Outgrown" a "Falling Slowly" a "When Your Mind's Made Up" se objevily na letošním albu "The Swell Season", který Glen Hansard nahrál s českou pianistkou Markétou Irglovou. Všechny tři písně jsou ale na nové desce v odlišných verzích.
Isis - In The Absence Of Truth (Day After)
web / myspace / psali jsme

Isis - In The Absence Of Truth
Nezaměnitelná experimentální post-metalová kapela Isis vydává na Halloween své čtvrté dlouhohrající album, které je stejně jako jejich předchozí opusy koncipované jako příběh. O produkci se společně s kapelou postaral Matt Bayles (natáčel například se Soundgarden, Pearl Jam nebo Mastodon). Na jejich myspace se streamuje skladba "Dulcinea" z nové desky.


Dále vychází:

Aerosmith - Devil's Got A New Disguise: The Very Best Of Aerosmith (Sony BMG)
Tony Bennett - Duets An American Classic (Sony BMG)
Bornagar - Origin (EMI)
Johnny Cash - Johnny Cash In Ireland (Universal)
Glove - Blue Sunshine (Universal)
Peter Hammill - Over (EMI)
Haunted - The Dead Eye (EMI)
I.M.T. Smile - Niceo s námi je (Universal)
Karpina - Prievidza (EMI)
Lewron Orchestra - Vichry (Universal)
M. Knopfler & E. Harris - Real Life DVD (Universal)
Mig 21 - Best Of (Universal)
Oboroh: Nocí mořem (Indies)
Různí - Grey's Anathomy Part II (EMI)
Joe Satriani - Satriani Live (Sony BMG)
Unleashed - Shadows In The Deep (EMI)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY