Hudba Praha / Jasná páka slaví jubileum poctivým turné

15.10.2006 09:12 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Hudba Praha / Jasná páka N
© Zdeněk Hejduk
25 pecek - tak je nezvané turné kapely Hudba Praha / Jasná Páka k 25. výročí vzniku. Kapela se rozhodla oslavit své čtvrtstoletí nikoliv nějakým monstr vzpomínkovým koncertem, ale poctivým turné se 17 štacemi. Koncerty budou průřezem tvorby kapely - zazní největší hity "Špinavý záda", "Pal vocuď", "Je to zlý" a další. Hudba Praha však chce šňůrou dát také najevo, že je i po 25 letech kapelou živou, která připravuje nové skladby pro nové album a další roky pilného koncertního života.

Hudba Praha / Jasná Páka se zastaví v Brně, Kolíně, Kopřivnici, Olomouci, Zlíně, Hradci Králové, Ústí nad Labem, Pardubicích, Českých Budějovicích, Praze a dalších městech Čech a Moravy. Na většině koncertů vystoupí i speciální host Petr "Dáda" Váša, který dá vzpomenout na výrazného frontmana Vladimíra "Dádu" Albrechta.

Ač se zdá, že Jasná Páka a Hudba Praha jsou dvě rozličné kapely, opak je pravdou - prakticky se jedná o tutéž kapelu, poznamenanou ale zákazem činnosti začátkem 80. let. Po faktickém zákazu činnosti byla stále populárnější Jasná Páka nucena změnit název na Hudbu Praha. Pod tímto názvem se stala jednou z nejpopulárnějších skupin hrajících v českých klubech a sálech. Vytíženost skupiny a sólové projekty členů skupiny se v roce 1996 staly důvodem k přerušení činnosti zakončeným velkou českou tour s posledním koncertem ve Velkém sále Paláce Lucerna, který byl vyprodán během dvou dní. Z tohoto koncertu byl pořízen též poslední televizní záznam a live CD. Smrt baskytaristy kapely Jana Ivana Wünsche těsně před Koncertem pro Kosovo, kterého se Hudba Praha po dlouhé pauze zúčastnila, a následná nostalgie a nátlak fanoušků spojil kapelu po pěti letech dohromady.

25.10. - U-Klub, Olomouc (host Petr Váša)
26.10. - Fabric, Ostrava (host Petr Váša)
27.10. - Velryba, Zlín (host Petr Váša)
28.10. - U Cikána, Hradec Králové (host Petr Váša)
3.11. - KS, Dobříš
4.11. - Klubíčko, Aš (host Petr Váša)
14.11. - Národní dům, Ústí nad Labem (host Petr Váša)
17.11. - KD, Záluží u Plzně
18.11. - Žlutý pes, Pardubice
25.11. - MKZ, Horšovský Týn
29.11. - Lidové sady, Liberec (host Petr Váša)
30.11. - Vltava, České Budějovice (host Petr Váša)
2.12. - KD, Oudoleň
6.12. - Palác Akropolis, Praha (host Petr Váša a další)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY