Za falešnými alby Paris Hilton stojí i Danger Mouse

13.09.2006 08:05 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Bansky Paris Hilton cover N
© www.musikexpress.de
Před několika dny se na pulty prodejen v Británii dostalo několik stovek falešných CD alba Paris Hilton, která měla stejný čárový kód, a proto byla bez povšimnutí prodávána. Obsah byl však jiný. Nejprve nikdo netušil, kdo za celou legráckou stojí, ale nyní se k spoluúčasti přihlásil i producent Danger Mouse.

"Je těžké něco, co je perfektní, ještě zlepšit, ale museli jsme se o to pokusit," uvedl ve stanovisku producent kapel Gorillaz a Gnarls Barkley. K záměně nosičů, které neznámí dobrovolníci pronesli do obchodů s hudbou a vložili do regálů s CD, došlo velmi jednoduše. Graffiti umělec, který vystupuje pod pseudonymem Bansky, vyrobil zhruba 400 kusů bookletů k falešného albu Paris Hilton, na kterém je Paris díky fotomontáži nahoře bez. Samolepka na coveru CD je též podobná, neohlašuje však singlový hit "Stars Are Blind", ale paroduje názvy písní jako "Why Am I Famous?", "What Have I Done?" nebo "What Am I For?". Korunu celému vtípku Bansky nasadil koláží v bookletu, na které má tělo Paris Hilton psí hlavu.

CD, které obsahuje zhruba 40 minut remixů písní, se od okamžiku, kdy celá aféra vypukla, stalo neuvěřitelnou sběratelskou raritou a majitelé falešných CD své nosiče tak prodávají na aukcích za stovky liber. Bansky, který svá často kontroverzní díla vystavoval již v největších muzeích světa, se k celé záležitosti prozatím oficiálně nevyjádřil. Znám je například jako autor obalu CD "Think Tank" kapely Blur.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY