Festival Colours Of Ostrava 2006 za dveřmi

05.07.2006 13:03 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Colours Of Ostrava 2006 N
© facebook interpreta
Už jen čtrnáct dní a něco málo k tomu zbývá do začátku pátého ročníku mezinárodního hudebního festivalu Colours Of Ostrava, který je letos poprvé čtyřdenní. V jeho programu vystoupí téměř sto dvacet kapel, DJs a divadel. Festivalový maratón začne ve čtvrtek 20. července na Černé louce koncerty Chinaski, finské Värttiny a kapely Kuličky štěstí, završí ho pak legendární Robert Plant a jeho Strange Sensation v neděli 23. července na Colours Music Stage. Mezi interprety se vedle již zmíněných objevují taková jména jako Salif Keita, Gogol Bordello, Delirious? či The Frames. Z domácí scény zahrají například Monkey Business, Lenka Dusilová, Aneta Langerová, Mig 21, Vypsaná fiXa, Sunshine, Skyline, Southpaw, Michal Prokop, Ecstasy Of St. Theresa či Moimir Papalescu & The Nihilists. Těšit se můžete i na vystoupní divadla Sklep, Spolku sešlých s Pavlem Liškou, Tatianou Vilhelmovou a dalšími, Studio pantomimy Kasprzyk, rwandského iluzionistu Charlese Nkurunzizu nebo výběr capoeiristů z celé republiky.

Festival nabídne vůbec největší počet scén v jeho historii: Z původně oznámených osmi se jejich množství rozrostlo na dvanáct, kromě tradičních Barev na Černé louce, Colours Music Stage u Slezskoostravského hradu a v klubech Boomerang a Marley se program odehraje poprvé v kostele sv. Václava (sobota a neděle) a katedrále Božského Spasitele (koncert Stephana Micuse 23. července). Na Černé louce vyroste i zóna Global Station s koncerty, DJs, tematickými performance, graffitti stěnou, fotbálkem a hamaky na ležení. Nově bude řešeno okolí Slezskoostravského hradu: Třetí hlavní scéna bude ukryta ve velkém stanu, nádvoří hradu se stane odpočinkovou zónou přes den s divadly a večer s DJs Red Bull Music Academy. O taneční afterparty v pátek a sobotu se postará klub Fabric, který bude přístupný návštěvníkům festivalu zdarma. K programu festivalu bude patřit i nabídka dětské scény s pohádkami, hrami, hlídáním dětí a kinokavárna Moffom s videoklipy a hudebními filmy.

Čtyřdenní vstupenky jsou k dostání v síti Ticketpro či na dobírku v ceně 700,- Kč, na místě za 750,- Kč. V distribuci jsou rovněž jednodenní vstupenky (čtvrtek - 250 Kč, pátek - 370,- Kč, sobota - 370,- Kč, neděle - 400,- Kč), jejichž ceny jsou v předprodeji i na místě stejné. Pro držitele studentských karet jsou v předprodeji Ticketpro do 19. července poskytovány 15% slevy. Více informací a kompletní program s časy i místy naleznete na stránkách festivalu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY