Nové desky pro 27. týden

02.07.2006 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Příští týden se na pulty hudebních obchodů stěhují nové desky od britských rockerů Muse, DJe Paula Oakenfolda, Mika Pattona a jeho projektu Peeping Tom, švédské kapely Love Is All, soundtrack k filmu "High School Musical", album jazzmana Brada Mehldaua, domácí ska kapely Green Smatroll a briských dowtempových specialistů Fila Brazillia.
Muse - Black Holes And Revelations (Warner Music)
web / myspace / preview / psali jsme

Muse - Black Holes And Revelations
Trio z anglického Devonu přichází se svojí čtvrtou deskou, tři roky po kritikou chválené nahrávce "Absolution". Podle pilotního singlu "Supermassive Black Hole" prý máme čekat několik překvapivých nerockových momentů. Klip k singlu je k vidění na jejich myspace, kde je také momentálně ke slyšení kompletní deska.


Oakenfold - A Lively Mind (EMI)
web / myspace / preview / psali jsme

Paul Oakenfold - A Lively Mind
Anglická DJská hvězda největšího kalibru přichází se svým druhým producentským albem. Desku ohlásil singl "Faster Kill Pussycat" se zpívající herečkou Brittany Murphy, jenž je ke slyšení nebo k vidění na první stránce Oakenfoldova oficiálního webu. Na albu se objeví také hiphopový pionýr Grandmaster Flash a producent Pharrell Williams. Jejich společnou skladbu "Sex'n'Money" si můžete poslechnout na jeho myspace. Další hosté jsou zpěvačka Spitfire a vokalista kapely Bad Apples jménem Ashley.
Peeping Tom - Peeping Tom (Day After)
web / myspace / preview / psali jsme

Peeping Tom - Peeping Tom
Bývalý frontman Faith No More a slavná persona avantgardní hudby Mike Patton sestavil své nové album pod hlavičkou projektu "Peeping Tom" jako sbírku kolaborací s hudebníky všech žánrů. Objevují se na ní Norah Jones, Dan The Automator, Amon Tobin, rappeři Doseone a Odd Nosdam, Kool Keith, Massive Attack nebo Dub Trio. Album vznikalo po dobu šesti let a Patton ho dokonce několikrát prohlásil za neúspěšně ukončené.
Love Is All - Nine Times That Same Song (EMI)
web / myspace / preview / psali jsme

Love Is All - 9 Times That Same Song
Pětičlenná švédská kapela debutuje v distribuci velkého labelu a tudíž i v Čechách se svým albem "Nine Times That Same Song", které vyšlo už vloni na newyorském labelu What's Your Rupture, za velké pochvaly hudebních kritiků. (Ještě před svou smrtí si je velmi oblíbil John Peel). Na jejich myspace jsou ke slyšení dvě skladby z desky.


Různí - High School Musical (O.S.T.) (EMI)
web / myspace / preview / psali jsme

Různí - High School Musical
Soundtrack k filmu z produkce firmy Walta Disneye se stal za oceánem překvapivou senzací první poloviny letošního roku. S d věma a půl miliony prodaných kusů je zatím nejúspěšnější deskou roku a s pověstí trháku přichází do Evropy. Interprety písní jsou zatím neznámí herci a zpěváci, kteří jsou navíc na albu podepsaní pod jmény svých postav, mezi nimi například Troy (Zac Efron) a Gabriella (Vanessa Anne Hudgens). Všechny skladby jsou ke slyšení na oficiální stránce soundtracku.
Green Smatroll - So This Night... (Maximum Underground)
web / myspace / preview / psali jsme

Green Smatroll - So This Night...
Čtyři roky existující pražská kapela hrající ska a příbuzné žánry natočila své druhé album. To se jmenuje "So This Night..." a ve studiu ho s nimi natáčel Pavel Kuře Hejč (Vitacit). Nahrávka obsahuje devět studiových písní a jeden live bonus.


Fila Brazillia - Retrospective (Maximum Underground)
web / myspace / preview / psali jsme

Fila Brazillia - Retrospective
Britská downtempová kapela Fila Brazilia, známá množstvím remixů, rekapituluje svoji kariéru na albu "Retrospective". Všech čtrnáct skladeb je remastrovaných a nechybí žádný z hitů, které Dave McSherry a Steve Cobby nasbírali za patnáct let své existence.


Brad Mehldau - House On Hill (Warner)
web / myspace / preview / psali jsme

Brad Mehldau - House On Hill
Americký jazzový skladatel a pianista nastupující generace vydává nové album se svým triem, v němž kromě něj hrají Larry Grenadier a bubeník Jorge Rossy. Dvě skladby "Beatline" a "August Ending" si můžete poslechnout na jeho oficiálním webu v sekci alba.




DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY