Chinaski stráví léto na turné po hradech a zámcích

26.05.2006 13:22 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Chinaski N
© Tomáš Břínek musicserver.cz
Pro většinu předních hudebních těles co nevidět začne festivalová sezóna, Chinaski kteří do první ligy domácí scény jistě patří, však bude možno na těchto hromadných akcích spatřit jen zcela výjimečně. Na léto si totiž - za přispění Poštovní spořitelny a společnosti bydlíte.cz - připravili speciální turné po hradech a zámcích Čech a Moravy jménem Chinaski Music Bar Open Tour 2006.

Skupina Chinaski má za sebou svůj zatím nejúspěšnější rok v historii. Její "Music bar" se stal nejprodávanějším albem u nás, singl "Tabáček" byl jedním z rádiově nejhranějších, podzimní Poštovní spořitelna Chinaski Tour 2005 naštívilo celkem osmdesát tisíc lidí a jak z ankety Český slavík, tak i z cen APH Anděl, Óčka či Žebříku Chinaski rozhodně neodešli s prázdnou. Na jaře letošního roku kapela vydala "Movie Bar", který obsahuje kompletní CD "Music Bar" a DVD obsahující dokument o turné a nejnovější videoklipy. V květnu proběhne týdenní turné po USA, během něhož Chinaski zahrají ve městech Astoria (New York), Norcross (Georgia), Chicago (Illinois), Golden (Colorado) a Anaheim (California).

Hlavním hostem Chinaski Music Bar Open Tour 2006 bude skupina Ready Kirken, která vydala na jaře letošního roku nové album s názvem "Asi se něco děje", dalším hostem bude vítěz soutěže Coca-cola Popstar, skupina Temperamento. Termíny a místa jednotlivých koncertů jsou tyto:

24.6. - hrad Loket
30.6. - hrad Svojanov
07.7. - hrad Točník
15.7. - Kunětická hora, Pardubice
28.7. - zámek v Polné u Jihlavy
04.8. - zámecký park v Třeboni
11.8. - podzámčí zámku v Hradci nad Moravicí
18.8. - nádvoří zámku v Horšovském Týně
23.8. - hrad Znojmo
25.8. - zámecký park v Buchlovicích
26.8. - zámecká zahrada ve Slavkově
19.8. - hrad Okoř (festival)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY