Stáhněte si ochutnávky z debutu The Prostitutes

09.05.2006 15:00 - Lukáš Franz | foto: facebook interpreta

The Prostitutes N
© facebook interpreta
The Prostitutes vznikli na podzim roku 2004 a vlastně přesně o rok později si jich všimla média. Po prvním poslechu jejich eponymního EP se čtyřmi skladbami bylo jasné, že tahle kapela vychází jako většina ze současných seskupení pražské scény z Británie, ale zvuk jejich kytar dával najevo, že loví inspiraci daleko před tolik profláknutým britpopem. Joy Division, New Order a všechna možná i nemožná jména post-punkové vlny se skloňovala hlavně ve spojitosti s tracky "Sunshine" nebo "Look Into My Eyes", "She's A Monster" zase odkazovala na dnes již neexistující The Libertines.

Necelé dva roky existence jsou tím pravým na vydání debutové desky. Debut se nahrával rovných sedm dní, které se roztáhly do čtyř měsíců. V současné době je deska ve stádiu dokončování, finální mix probíhá ve studiích Soundsquare. Kolem názvu se The Prostitutes snaží dost mlžit. Stejně tak není vůbec jisté, kde deska vyjde. Nejjistěji zatím vypadá spolupráce s vcelku mladým labelem Championship Records (Dirty Airlines, Living Room, The Slots). Na trhu by se album mělo objevit během letošního léta, následovat bude účast na festivalech a pokračovat se bude podzimním turné. Vydání desky bude předcházet singl "Sunshine", včetně videoklipu samozřejmě.

Rovné dvě ochutnávky z nadcházející nahrávky si můžete stáhnout na stránkách kapely - jak na Myspace.com, tak na české Bandzone.cz. Jedná se právě o nejznámější skladbu The Prostitutes "Sunshine" a remix novinky "Blue Friday" od Amáka.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY