Earth, Wind & Fire představí v Praze klasiku funku

17.04.2006 17:53 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Earth, Wind & Fire N
© facebook interpreta
Za svou existenci může moderní forma populární hudby poděkovat několika málo hudebním formacím, které ovlivnili její vývoj tak zásadním způsobem jako legendární americká černošská formace Earth, Wind & Fire. Existuje několik málo posledních žijících legend, které zatím koncertně nenavštívili Českou Republiku. Earth, Wind & Fire experience featuring Al Mckay Allstars se představí v neděli 23. dubna v pražském Lucerna Music Baru od 20:00 a odprezentují všechny hity.

Tato kultovní skupina 70. let za dobu své existence stvořila nepřeberné množství světových hitů, které dodnes hraje většina komerčních rádií na světě i v ČR. Svou přesností, nábojem, dokonalostí aranží a show byli vzorem pro mnoho kapel, které vznikly v následujících letech, jako např. Black Eyed Peas. Pět ocenění Grammy v kategorii r&b, umístění na předních místech v pop hitparádách a číslo 1 v roce 1976 s písní "Sing A Song". Za dobu své existence mají na kontě 28 alb, které se dodnes prodávají po celém světě.

V listopadu 2005 vyšlo jejich nejnovější album "Illumination", na kterém se produkčně předvedli v nejlepším světle zejména Raphael Saadiq a Will I Am z Black Eyed Peas. Jako speciální host večera se představí aktuálně jeden z největších objevů současné české r'n'b/soul/funk scény, hudební projekt Navigators.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY