Nové desky pro 16. týden

16.04.2006 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Týden po Velikonocích nebude v hudbě patřit mezi nejnabitější, přesto vychází mimo jiné albové novinky od bostonských divadelních rockerů The Dresden Dolls, zpěvačky alternativní country Neko Case, objevu ze SuperStar Michaela Foreta, norských metalistů Satyricon, jihočeských pop-punkerů Suffer, slovenské kapely Cirkus a amerických rockerů Drive By Truckers.
Pokud se v úterý 18. dubna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, měly by tam na vás čekat následující novinky...

The Dresden Dolls - Yes, Virginia (Universal)
web / myspace / preview / psali jsme

The Dresden Dolls - Yes, Virginia
Svérázná bostonská rocková dvojice The Dresden Dolls má za oceánem kultovní postavení, v Evropě se o ní konečně snad začne mluvit po vydání této desky. Svůj styl popisují jako brechtovský punkový kabaret. "Yes, Virginia" je jejich třetím dlouhohrajícím albem a produkovala ho dvojice Sean Slade a Paul Q. Kolderie. Prvním singlem je píseň "Sing", jejíž video je k vidění třeba na jejich myspace, kde si můžete poslechnout celou desku v ukázkách. Kapela zahraje 29. dubna v Praze v Abatonu.
Neko Case - Fox Confessor Brings Flood (Maximum Underground)
web / myspace / preview / psali jsme

Neko Case - Fox Confessor Brings The Flood
Zpěvačka s netradičně drsným hlasem Neko Case dělí svůj čas mezi sólovou kariéru a boční projekty jako The New Pornographers. "Fox Confessor Brings The Flood" je její první album za poslední čtyři roky, nahrála ho v Torontu a ve studiu hostila kromě členů TNP také muzikanty z Calexico, The Sadies nebo Giant Sand. Společně se zpěvačkou ho produkoval Darryl Neudorf. V sekci music na jejím webu je k vidění klip ke skladbě "Maybe Sparow", v jukeboxu najdete další dvě skladby.
Michael Foret - Forte (Sony BMG)
web / myspace / preview / psali jsme

Michael Foret - Forte
Objev druhého ročníku SuperStar vydává své debutové album. Výrazně mu s ním pomohl Ondřej Soukup, který ho produkoval, písně jsou vesměs z databanky nahrávací společnosti. Zajímavostí je duet s Věrou Špinarovou "Tíhou pout", prvním singlem byla skladba "Expert", která do kina doprovází film "Experti", kde si Foret zahrál jednu z hlavních rolí. Druhým singlem je skladba "Zvláštní". Na albu jsou pouze dvě skladby nazpívané v angličtině.
Satyricon - Now Diabolical (Universal)
web / myspace / preview / psali jsme

Satyricon - Now Diabolical
Jedna z nejzásadnějších black metalových kapel proslavené norské scény vydává své šesté dlouhohrající album, vůbec první na metalovém labelu číslo jedna Roadrunner. Čtyři roky staré předchozí album "Volcano" sbíralo norské hudební ceny, to nové uvádí na trh singl "Storm (Of The Destroyer)". Písně z "Now Diabolical" jsou ke slyšení zde.


Suffer - 13 (Samuel Records/Maximum Underground)
web / myspace / preview / psali jsme

Suffer - 13
Jeden z prvních českých exemplářů ve světě oblíbeného pop-punku je kapela z jižních Čech, která se jmenuje Suffer. "13" je jejich čtvrtým albem a znovu vychází v nákladu labelu Samuel Records. Prvním singlem je skladba "Secret Girl", jejíž videoklip je ke stažení v sekci download jejich webu, kde najdete i starší verzi skladby ve formátu mp3.


Cirkus - Cirkus (Universal)
web / myspace / preview / psali jsme

Cirkus - Cirkus
Nová slovenská pop-rocková skupina debutuje prvním albem. Sestavili ji hudebníci pod vedením Tomáše Okresa, vesměs zkušení muzikanti, kteří hrávali v IMT Smile, Nudě nebo s Richardem Müllerem. První singl se jmenuje "Čierna zem" a hodně se hraje na slovenských rádiích. Chinaski si je vybrali jako svoji předkapelu na současné turné po Slovensku.


Drive By Truckers - A Blessing And A Curse (Audio3.cz)
web / myspace / preview / psali jsme

Drive By Truckers - A Blessing And A Curse
Americká jižanská kapela hrající alternativní country letos přichází se svým šestým dlouhohrajícím albem. Více se o něm dozvíte třeba na oficiálním blogu, ukázky uslyšíte na jejich myspace, odkud jsou ke stažení hned dvě skladby z alba. E-karta k prvnímu singlu "'Easy On Yourself" je k nalezení zde.


Dále vychází:

Rangers - To nejlepší potřetí (Supraphon)
Maroon - When World Collide (EMI)
The Perishers - Let There Be Morning (Sony BMG)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY