Dobrý MP3 zdarma a legálně (5)

20.06.2000 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Courtney Love
© SONICNET
Courtney Love a její kapela Hole byli jedni z prvních, kdo se rozhodli vydat cestou volného číření své hudby po internetu. Courtney se kromě své hudební a stále více úspěšnější herecké dráhy (naposledy třeba film Miloše Formana "Muž na Měsíci") věnuje i šíření hudby přes internet a ačkoli by si podle její minulosti člověk mohl myslet, že, ehm, není zrovna příliš inteligentní, opak je pravdou. Nestojí totiž na žádné straně barikády "Metallica vs. Napster", ale chápe obě dvě strany. Napster sice podporuje, ale je zcela proti velkým hudebním firmám, které podle ní zabíjejí umění. Před nedávnem se strhl velký poprask, když kapela na svém webu umožnila stáhnout plnou verzi jejich skladby "Be A Man", která se objevila na soundtracku k filmu "Any Given Sunday", který právě vstupuje do našich kin. To ale není vše, co na jejich webu najdete. Ke stáhnutí nabízejí okolo čtyřiceti skladeb a to jak živé či demonahrávky, tak i studiové verze. Taková coververze "Paradise City" od Guns n' Roses či živák jejich hitu "Celebrity Skin" stojí opravdu za to. A to je jen začátek. Z velkého archívu Hole můžete vybírat odtud.

Poison
© VH1
Starému dobrému heavy metalu či glamrocku či hardrocku rozhodně ještě nedohořela svíčka. Nyní se zásluhou Iron Maiden, Motley Crue či právě Poison opět vrací. Posledně jmenovaní se v současné době hlásí s albem "Power To The People", které obsahuje kromě živě nahraných skladeb i pět nových věcí. V létě se vydají spolu s Dokken, Slaughter a Cinderellou, tedy nejvýznačnějšími kapelami oné éry, na velké americké turné a my si alespoň můžeme stáhnout titulní věc z nové desky. Odkaz bude funkční jen do konce tohoto týdne, takže downloadujte tady.

Public Enemy - Swinders Lust
© publicenemy.com
Nakonec se dnes koukneme na píseň, která stahování skladeb zadarmo téměř odstartovala. Dávno před tím, než se objevil nějaký Napster, se totiž rapper Chuck D. z Public Enemy, současný velký zastánce internetového šíření hudby, rozhodl dát k volnému stažení skladbu "Swinders Lust". Pokud ji ve své sbírce ještě nemáte, stahujte z tohoto odkazu.

A samozřejmě, pokud to snad nevíte, více než čtyři stovky legálních skladeb si můžete stáhnout přímo od nás z MusicServeru. Stačí kliknou tady.

Víte, kde se dají sehnat dobré a legální nahrávky v mp3? Napište nám!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY