Pohled do hitparád IFPI - 9. týden

01.03.2006 21:30 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Tak jako každý týden, i tentokrát vám přinášíme stručný komentář věnovaný prodejní a rádiové hitparádě za 9. týden roku 2006, které obě sestavila česká pobočka IFPI. Pokud v nich očekáváte něco nového, pak očekáváte špatně. I když v albovém žebříčku se jedna příjemnost přece jen objevila.
Tak jako každý týden, i tentokrát vám přinášíme stručný komentář věnovaný prodejní a rádiové hitparádě za 9. týden roku 2006, které obě sestavila česká pobočka IFPI.

James Blunt - Back To Bedlam
© facebook interpreta
Občas, i když si přiznejme že málokdy, nás česká rádiová hitparáda dokáže překvapit. Tento týden se tak ale nestalo. Na trůně stále úřaduje James Blunt se svým singlem "Wisemen" a kdoví, kdy se někomu jej podaří pokořit. Na dvojku o jednu příčku postoupil Bob Sinclair s "Love Generation", který si jen vystřídal stupně vítězů s No Name a "Čím to je?". Na čtyřce je Robbie Williams s "Advertising Space", pátá Melanie C s "First Day Of My Life". A protože z IFPI zapomněli poslat kompletní první stovku, máme k dispozici jen prvních padesát pozic, kde se nic jiného zajímavého neděje.

Úplnou rádiovou hitparádu pro 9. týden najdete zde.

Petr Kolář - Album
© facebook interpreta
To prodejní albová hitparáda přináší tento týden přece jen něco nového. První je sice stále Petr Kolář se svým "Albem", hned o příčku níže mu však o generaci starší Michal Prokop ukazuje s "Poprvé naposledy", že komerčně úspěšné desky se dají dělat i na úrovni. Trojku a čtyřku vytrvale okupuje slovenská dvojka No Name a Team, první pětici uzavírá Helena Zeťová se svým sólovým debutem "Ready To Roll". Trvala to sice pár měsíců, ale nakonec si deska bývalé členky Black Milk cestu k lidem našla. Novinky se tentokrát seřadily až ve druhé čtyřicítce. V obchodech svou popularitu proměnili v prodeje němečtí miláčci teenagerů Tokio Hotel se svým albem "Schrei" (46.), na 58. pozici se poprvé objevuje soundtrack k novému filmovému zpracování "Pýchy a předsudku". Na příčce 73. své dlouhotrvající putování žebříčkem začínají Hana a Petr Ulrychovi s novinkou "Stromy, voda, tráva" a těsně před koncem zveřejňovaného pořadí (78.) pak debutuje i budgetový výběr Village People "We Want You".

Úplnou prodejní hitparádu pro 9. týden najdete zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY