Na tohle Britney ani nešáhla

21.02.2006 05:00 - Ondřej Ručka | foto: facebook interpreta

Jo, děcko stojí prachy a když pomalu čekáte na těžký a drahý rozvod, každý dolar přijde k dobru. Pročež jak k nim přijít, když sedíte jako vzorná matka doma, mateřskou nepobíráte a váš manžel je vyžírka? Řešením je vyžít z úspor, nebo vydávat a recyklovat různé starší materiály. Britney Spears na svůj nestandardní počin "B In The Mix The Remixes" nešáhla a nemusela pro něj udělat ani zbla, nicméně doláče jí určitě do kapsy poproudí.
4/10

Britney Spears - B In The Mix The Remixes

Skladby: Toxic - Peter Rauhofer Reconstruction Mix (Edit), Me Against The Music featuring Madonna - Justice Remix, Touch Of My Hand - Bill Hamel Remix, Breathe On Me - Jacques Lu Cont's Thin White Duke Mix, I'm Slave 4 U - Dave Audé Slave Driver Mix, And Then We Kiss - Junkie XL Remix, Everytime (Valentin Remix), Early Mornin' - Jason Nevins Remix, Someday (I Will Understand) - Hi-Bias Signature Radio Remix, ...Baby One More Time - Davidson Ospina 2005 Remix, Don't Let Me Be The Last To Know - Hex Hector Club Mix (Edit)
Celkový čas: 54:06
Vydavatel: Sony BMG
Britney Spears. Bezesporu se hned od počátku své kariéry vedrala na absolutní vrchol a minimálně pro západní hemisféru zaujala pozici korunní princezny popu. Teď je však už Britney paní a (snad i kojící) matkou, a tak už na upevňování kariéry nezbývá čas. A peněz ubývá. A rozvod se blíží. Proto se spolu se svým managementem a vydavatelem rozhodli, že přisypou trochu peněz do vyprazdňujícího se měšce a vydají starší remixy jako nové LP. A tak se zrodilo "B In The Mix The Remixes". Hrůza a děs, i když naštěstí ne absolutní.

Určitou světlou výjimku totiž pár tracků na desce tvoří, ať už je to remix "Breathe On Me" Jacquese Lu Conta (aka Stuarta Price, producenta poslední Madonny), nebo třebas úvodní předělávka skladby "Toxic" v remixu Petera Rauhofera, ta zní správně toxicky. Úvodní singl z "In The Zone" - "Me Against The Music" s Madonnou je zas dobře přiostřen kytarami. Jenomže po těchhle třech zářezech na pažbě se už dalších pecek nedostává. A to je na desce jedenáct různých remixů. Jenže všechny znějí jako nějaký evropský dancefloor minulé dekády, je na nich znát, že do nich tvůrci nevložili ani lásku, ani invenci. Což je problémem celého tohoto počinu, v celém bookletu, na celé desce není například ani jedna fotka Britney! Ani jedna, jen pár nejasných artworků v podobě obrysů. Celek působí naprosto odfláknutě, nemastně a neslaně.

Hodnocení celého počinu se mohlo vyškrábat na celou čtyřku jen díky tomu, že tři výše zmíněné remixy jsou opravdu výživné, chutné a možná i zajímavější než originály. O zbytku však nutno uvést, že představují pravý opak, tu více, tu méně. Nepochybuji však o tom, že tenhle výběr si před Vánocemi, kdy také vyšel, své nadšené náctileté posluchače našel. Inu, jak jsem se dočetl na netu: "Britney is the best living person in every aspect ever."


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY