Posmrtné zkušenosti zúročí vítězství v Colours Talents

06.02.2006 09:08 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Posmrtné zkušenosti N
© Míla / indiesrec.cz
Objemná formace Posmrtné zkušenosti je připravena odstartovat další etapu své kariéry. 24. února vydá novinkovou desku "Aither", kterou dotočila koncem minulého roku v brněnském studiu vydavatelské firmy Indies Records. Stalo se tak díky prvnímu ročníku soutěže Colours Talents, v němž kapela zvítězila.

Album, které svým názvem odkazuje na mýtického boha hermetických věd či na pátý element, z něhož údajně vznikl náš svět, by mělo být zvukově pestrou nahrávkou. Přírodní nástroje jako panové flétny či didgeridoo se na něm přátelí s klasickou rytmikou nebo perkusemi, s piánem, klávesami, houslemi či se samply. "Důležité jsou pro nás melodie, vícehlasé mužské i ženské vokály," upřesňují Zkušenosti s tím, že se rozhodně nenechávají omezit škatulkami: "Na desce jsou cítit vlivy taneční hudby, new-age, jazzu, reggae, hip hopu, přemýšlivého popu i lidové a takzvané vážné hudby." Hudba přitom pro kapelu nebyla zdaleka jedinou inspirací: "Někteří z nás se věnují bojovým uměním, meditaci, tanečním školám, malování a i tohle se, myslím, v muzice na albu projevilo."

Křest alba "Aither" proběhne 8. března v pražském Paláci Akropolis. Při té příležitosti bude vyhlášen druhý ročník soutěže, Colours Talents 2006.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY