Mary J Blige se vrací na číslo jedna amerického žebříčku

19.01.2006 20:10 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Po dvou týdnech byl z jedničky albového pořadí sesazen Jamie Foxx a znovu se tam vrací Mary J Blige. "The Breakthrough" r'n'b zpěvačky vrací úder svému kolegovi, který je na desce také slyšet. V singlovém pořadí pokračuje vedení Nellyho "Grillz", ale z druhé příčky bude útočit Beyoncé s "Check On It".
Stejně jako každý týden vám i dnes přinášíme pohled do singlové a albové hitparády amerického Billboardu.

Nelly - Grillz
© facebook interpreta
Druhý týden tráví na vrcholu singlového žebříčku Nelly s "Grillz". Jeho čtvrté číslo jedna kariéry ho vyneslo do první padesátky pořadí singlových interpretů, když mezi rappery je už čtvrtý. Jeho pozici ale možná už příští týden ohrozí Beyoncé a její singl "Check On It". Tento týden vystoupal na číslo dvě a nepříjemně dýchá Nellymu na záda. Z dvojky na trojku se musel po delší době klidit Chris Brown s bývalou jedničkou "Run It!". Zatímco na čtyřce zůstává Mariah Carey s "Don't Forget About Us", na pětku se přiřítily The Pussycat Dolls s novým singlem "Stickwitu". Své nejlepší umístění si připsal na šestce Juelz Santana s "There It Go! (The Whistle Song)" a do desítky se dostal také čerstvý singl Mary J Blige "Be Without You". Je to její čtvrtý Top 10 hit, když ten zatím poslední "Family Affair" žebříček vedl. Jediný evropský zástupce široko daleko James Blunt už poskočil s "You're Beautiful" na patnáctku. Velký posun udělal singl "Yo (Excuse Me Miss)" Chrise Browna, který putoval z konce šesté desítky na třicítku. Skok o více než dvacet příček se zdařil i Seanu Paulovi, jehož "Temperature" je na pozici 49. Jedinou absolutní novinkou ve stovce je "We Belong Together" rockového písničkáře Gavina DeGrawa. Není to ale coververze hitu Mariah Carey.

Mary J Blige - The Breakthrough
© facebook interpreta
Americký albový žebříček připomíná boxerský ring, kde se přetahují dva šampióni o mistrovský titul. Nejnovější pohled na tabulky rozhodčí napovídá, že ve čtvrtém kole má znovu navrch Mary J Blige. Její album "The Breakthrough" se vrací na číslo jedna po dvou týdnech na dvojce. 118 tisíc prodaných kusů znamená také návrat do čela pořadí r'n'b a hiphopových desek. Na dvojku tak klesá Jamie Foxx, který minulý týden prodal o patnáct tisíc kusů svého alba "Unpredictable" méně. Útěchou mu může být, že se už přehoupl přes první platinový stupínek, který označuje milionový prodej. Na číslo tři se posunuje Carrie Underwood, jejíž "Some Hearts" je nečekaným hitem lednového žebříčku. Prodej desky se už blíží k druhému milionu. Na čtyřce je Eminem s "Curtain Call - The Hits" a pátý Notorious B.I.G. s "The Duets: The Final Chapter". Do desítky se poprvé probojoval výběr "The Legend Of Johnny Cash". Čekejte další posun vzhůru poté, co životopisný film o country legendě "Walk The Line" získal tento týden Zlatý glóbus. Jedinou novinkou v první padesátce je novinka metalistů Bleeding Through "The Truth" na pozici 48. Je to jejich první deska, která se dostala do elitní stovky. Za týden bude na pozici v první stovce útočit pravděpodobně jen novinka rappera Too $hort.

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY