Přípravy na hlasování do Anděla 2005 vrcholí

09.01.2006 08:09 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Anděl N
© facebook interpreta
V sobotu 11. března budou v pražském hotelu Hilton vyhlášeny výroční ceny Akademie populární hudby Anděl Allianz 2005. Akademie začala v minulém týdnu obesílat hlasovacími lístky více než 600 odborníků z hudební branže, potenciálních akademiků, kteří o držitelích cen svými hlasy mohou rozhodnout.

"Je to dosud historicky největší počet oslovených lidí v prvním hlasovacím kole," říká prezident Akademie populární hudby Petr Šiška. Z hlasování v prvním kole vzejdou v každé kategorii tři nominovaní, mezi kterými budou akademici vybírat v kole druhém konečného vítěze. Trojice nominovaných budou vyhlášeny na tiskové konferenci na začátku února.

"Letos se hlasuje ve 21 kategoriích včetně žánrových. Nově přibyla kategorie Událost roku, která nahrazuje Promotéra roku. Je to z toho důvodu, že počet promotérů je omezen, zatímco portfolio akcí je podstatně širší. Další novou kategorií je Nejlepší internetové stránky kapely. V žánrových cenách je vyhlášena kategorie Hip hop And r’n’b, zatímco kategorie Dance splynula s kategorií Pop," vysvětluje Petr Šiška.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY