Nejžádanějším singlem roku 2005 v Británii je 'Amarillo'

03.01.2006 07:54 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Tony Christie Feat Peter Kay - Is This The Way To Amarillo
© facebook interpreta
Píseň "(Is This The Way To) Amarillo" Tonyho Christieho získala titul nejprodávanějšího singlu minulého roku ve Velké Británii. Nová verze 34 let staré písně vyšla v březnu jako propagace charity Comic Relief. Za nápadem stál komik Peter Kay, který se objevil i na singlové verzi. Skladba strávila sedm týdnů na čele britského žebříčku a prodalo se jí více než milion kusů.

Dvojka patří vánočnímu hitu "That's My Goal" zpěváka Shayneho Warda, který se v polovině prosince stal vítězem v televizní soutěži "X Factor". K zisku druhého místa mu stačily jen dva týdny prodeje. Třetí skončil "Crazy Frog" od Alexe F, tedy vůbec první skladba postavená na melodii z mobilního vyzvánění, která se dostala do britského žebříčku. Na čele britské hitparády strávil Šílený žabák přesně měsíc. V elitní pětce je také James Blunt, jehož "You Are Beautiful" vedla pět týdnů, a McFly s dvoustranným singlem "All About You/ You've Got A Friend".

Do konce desítky se ještě srovnali Pussycat Dolls s "Don't Cha", Westlife s "You Raise Me Up", Nizlopi s "JCB Song" a Madonnino "Hung Up". Pussycat Dolls mají v první čtyřicítce dvě skladby stejně jako Oasis a Black Eyed Peas. Celý žebříček si můžete prohlédnout zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY