Figurky zabalené v hitovém balení

30.12.2005 14:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

'NSync toho za svou relativně krátkou dráhu stihli poměrně požehnaně. Pohlédnutím zpátky je kompilace hitů "Greatest Hits", která potěší i přiloženým DVD nosičem se všemi klipy. Justin Timberlake se za své začátky určitě stydět nemusejí, tahle kapela každou deskou totiž rostla, i když to nebyly zrovna mílové kroky.
6/10

'NSync - Greatest Hits

Skladby: CD - Bye Bye Bye, Girlfriend (Remix feat. Nelly), This I Promise You, It's Gonna Be Me, God Must Have Spent A Little More Time On You, I Want You Back, Pop, Gone, Tearin' Up My Heart, I Drive Myself Crazy, I'll Never Stop, Music Of My Heart (with Gloria Estefan), Girlfriend (Cavemen remix), Gone (Kurtis Mantronik remix), Yo Te Voy A Amar (This I Promise You - spanish version), Gone (spanish version) / DVD - Bye Bye Bye, Girlfriend (Remix feat. Nelly), This I Promise You, It's Gonna Be Me, God Must Have Spent A Little More Time On You, I Want You Back, Pop, Gone, Tearin' Up My Heart, I Drive Myself Crazy, I'll Never Stop, Yo Te Voy A Amar (This I Promise You - spanish version), Gone (spanish version)
Celkový čas: 63:42 + asi 54 minut
Vydavatel: Sony BMG
O 'NSync se dá mluvit už pouze v minulém čase. Z téhle pětice je stále vidět už jen jediný její člen, a to Justin Timberlake. Ten svým albem "Justified" úspěšně vykročil na sólovou dráhu. K 'NSync se však bude stále vztahovat i fůra spojnic mezi kapelou, producenty a románkem Justina s Britney Spears. Za velkou louží 'NSync společně s Backstreet Boys svého času způsobili dokonalou fanouškovskou mánii a dočkali se třeba i figurek u McDonalda. Za čtyři roky své působnosti (mezi lety 1998 až 2002) vydali tři řadové desky a k tomu jednu vánoční kolekci "Home For Christmas". Jen nechápu, proč zrovna Američani si na takto lapená alba tolik potrpí, stačí být aspoň malou hvězdu a hnedle natočíte takovouhle desku. 'NSync jako jedni z mála typických boybandů svým způsobem rostli. Na debutu "'NSync" to byla taková typicky popová taškařice poamericku, dvojka "No Strings Attached" byla drobet dospělejší a vrchol "Celebrity" přinesl hitové tutovky a předvoj následného směrování Justina k r'n'b, i když jej kolega Matějíček moc nevychválil.

Začátky 'NSync byly postaveny na hitovkách "Tearin' Up My Heart" nebo "I Want You Back", kdy dost čerpali z tanečně laděného popu. Naopak "Bye Bye Bye" a slaďák "This I Promise You" byly zcela z jiného těsta, byly propracované a víc dospělácké, i když to byl stále jen a jen pop. Třeba "It's Gonna Be" a "I'll Never Stop" zní hodně podobně jako Britney ve svých začátcích. S našlápnutou peckou "Pop" (ta mě dokonale baví jako jediná dodnes) si Justin vyzkoušel i beatboxing a 'NSync zde vytěžili na maximum, co šlo. "Girlfriend" s výpomocí Nellyho zní stále cool a vynikají r'n'b balada "Gone" taky neomrzí. Mezi bonusy naleznete i celkem příjemný duet s Glorií Estefan "Music Of My Heart". Pak tu je pár dobových remixů a na úplný závěr dvě skladby ve své španělské mutaci, které neuškodí.

Bonusem této limitované edice je i DVD se všemi klipy 'NSync, které takto pohromadě vycházejí poprvé. Škoda jen že kromě jednoduchého menu a stereo zvuku zde nic jiného než ony klipy doopravdy nenajdete. Většina z nich staví na prostém námětu tančící pětice, ke kterým sem tam vběhne nějaký zajímavý nápad nebo děj. Bublinkaté video "Pop" nebo mikropříběhové "This I Promise You" patří k těm nejlepším. Vedle nich nejvíce potěší klip "Gone", v jehož začátku Justin vynikajícím způsobem imituje Charlieho Chaplina, nějaký herecký talent je v něm ukryt, to mi nikdo nevymluví.

'NSync patřili k tomu lepšímu, co nikdy nekončící vlna všech těch boybandů přinesla. Dokázali stejně jako Take That odejít na svém vrcholu a vydat se sólovými cestami. Na té cestě zatím zůstal jen Justin Timberlake, ale ono to může být brzy úplně jinak. Na jejich tvorbě však je jasně vidět zub času a s odstupem některé skladby působí až lehce dezolátním stavem, ale zůstaly i trvalky. Přiložené DVD potěší, škoda jen toho nedotaženého záměru. A závěrem už jen zbývá udělat klukům malé pápá.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY