Pěkná moucha a další klipy

01.01.2006 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Když už se kapela či její vydavatelství rozhodnou vydat sbírku videoklipů na DVD, je jen dobře, že se toho chopí podobně jako v případě The Offspring a jejich "Complete Music Video Collection". Základní sedmnáctku klipů totiž doplňuje nový zvuk a spousta bonusů.
8/10

The Offspring - Complete Music Video Collection

Skladby: Come Out And Play, Self Esteem, Gotta Get Away, All I Want, Gone Away, The Meaning Of Life, I Choose, Pretty Fly (For A White Guy), Why Don't You Get A Job?, The Kids Aren't Alright, She's Got Issues, Want You Bad, Defy You, Hit That, (Can't Get My) Head Around You, Can't Repeat
Celkový čas: asi 120 minut
Vydavatel: Sony BMG
Kapel, které zažily takové skoky v kariéře jako The Offspring, je na světě spousta. Jejich pád z výšin, který jim uštědřila deska "Splinter", byl ale velmi strmý. Není se tedy co divit, že další položkou v jejich diskografii byl výběr hitů (který se později dočkal i dualdiskové verze) a samozřejmě i klipové DVD. Dobrou zprávou je, že by se v této fázi jejich kariéry dalo čekat dévédéčko odfláknuté, ale naštěstí tomu tak není, jedná se naopak o velmi příjemný kousek, na nemž najdete spoustu věcí.

Základní položkou jsou samozřejmě videoklipy, jichž je sedmnáct a pokrývají všechny hity kapely. Vzhledem k hudbě, jakou kapela hraje, je jasné, že většina zobrazuje jen hrající kapelu, ale není to pravidlem. V "The Meaning Of Life" se dočkáte třeba závodů na motorových invalidních vozících (či co to je zač...), nechybějí samozřejmě ani největší hity a nejvtipnější klipy "Original Prankster" a "Pretty Fly (For A White Guy)", či vizuálními triky nabitý klip k "The Kids Aren't Alright". Celé je to příjemná jízda připomínající komerčně úspěšnou kariéru průkopníku pop-punku. Velkým plusem je přemíchání zvuku i do pěti kanálů, které je uděláno vskutku svědomitě, takže si užijete mnoha zvukových kousků také z vašich zadních beden. Pokud vás zajímá pozadí vzniku klipů, můžete si pustit i komentář kapely, bohužel chybějí titulky, takže se něco zajímavého dozvědí jen zdatní angličtináři.

Bonusů je na dévédéčku poměrně dost. Dva další klipy jsou skutečně jen pro skalní příznivce - "Da Hui" je krátká kravinka o surfování, "Cool To Hate" je pak amatérský videoklip z prostředí střední školy, proti němuž jsou i ty nejnechutnější scény z teenagerských komedií slabým čajíčkem. Zajímavý je krátký dokument o herci, jenž si zahrál hlavní roli v klipu "Pretty Fly", rozhovor s ním vede samotný zpěvák Dexter. Výborným bonusem je hned desítka živě nahraných skladeb, najdete zde i storyboardy ke třem videoklipům.

Videoklipová kolekce The Offspring je velmi zdařilým dílkem, které kapele ostudu rozhodně neudělá. Na DVD najdete téměř vše, co se od sbírky klipů očekává, a ještě pár věcí navíc.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY