Město Atlanta má hiphopovou hymnu

13.12.2005 09:13 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Ciara N
© facebook interpreta
Americké město Atlanta má svoji hiphopovou hymnu. Starostka Shirley Franklin oslovila producenta Dallase Austina, který v Atlantě žije, aby natočil skladbu, kterou by mohlo město používat v kampani Brand Atlanta. Ta má do města na americkém jihu přilákat turisty i obchodníky.

Skladba "The ATL" měla premiéru v říjnu na stadionu týmu amerického fotbalu Atlanta Falcons. S Dallasem ji nahrály místní hvězdy Monica, Ciara, 112, Jagged Edge, Tionne "T-Boz" Watkins z TLC, Eric "Ricky" McKinnie z gospelové skupiny Blind Boys Of Alabama a producent a rapper Jazze Pha. Kromě hiphopové verze natočili pro jistotu i bluesovou a existuje i verze pro symfonický orchestr. Pokud máte zájem, tady je ukázka.

Hip hopu se ve městě, kde šedesát procent obyvatelstva tvoří afroameričané, mimořádně daří. Z města pochází megahvězdy OutKast, Usher nebo Ludacris a například minulý týden byly čtyři skladby v první desítce amerického žebříčku od interpretů, kteří se narodili v Atlantě, jmenovitě Young Jeezy, Dem Franchise Boyz, Trina a D4L. Podle statistik Univerzity státu Georgia vynáší hip hop městu přes miliardu dolarů ročně.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY