Přeslazený Kolář sundal malátné Chinaski

10.12.2005 12:40 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Tak jako každý týden, i tentokrát vám přinášíme stručný komentář věnovaný prodejní a rádiové hitparádě za 49. týden roku 2005, které obě sestavila česká pobočka IFPI. V rádiích je pozice "Tabáčku", zdá se, neotřesitelná, ale v obchodech Chinaski padli. Položil je nový král českého kýče - Petr Kolář.
Tak jako každý týden, i tentokrát vám přinášíme stručný komentář věnovaný prodejní a rádiové hitparádě za 49. týden roku 2005, které obě sestavila česká pobočka IFPI.

Chinaski - Music Bar
© facebook interpreta
To je teda fičák! Chinaski jsou s "Tabáčkem" podeváté za sebou na čele rádiové hitparády a vypadá to, že budou ještě nějaký čas chtít zůstat. Stejně vytrvalí jsou druzí Green Day a "Wake Me Up When September Ends", kteří éteru kralovali před příchodem Malátného bandy. Pomalu, ale jistě stoupá Madonna - "Hung Up" bylo před týdnem čtvrté, teď je bronzové. Popová královna si místo prohodila s Juanesem, tím krasavcem, který mimo jiné vystoupil na losovacím ceremoniálu mistrovství světa ve fotbale. Top 5 uzavírá navrátivší se duet 2Paca s Eltonem Johnem "Ghetto Gospel". Vzhůru se derou dívenky ze Sugababes, jejichž "Push The Button" bylo čtyřiadvacáté a postoupilo na desítku. Nejvyšší novinku má na čísle 52. Melanie C, a to píseň "Firts Day Of My Life". "Dokud tě mám" Janka Ledeckého debutuje na pozici 84., "I Just Started Being Bad" Sarah Connor je devadesáté páté.

Úplnou rádiovou hitparádu pro 49. týden najdete zde.

Petr Kolář - Album
© facebook interpreta
Tohle je teda taky fičák - Petr Kolář sesadil Chinaski z postu nejprodávanějšího interpreta! Ano, jeho "Album" je hrůza hrůz, kterou si člověk, co má všech pět hudebních pohromadě, neposlechne, ale co naděláte? O to víc pohled do IFPI bolí, když excelentní System Of A Down se krčí kdesi na chvostu. "Music Bar" je tím pádem druhý, na trojce se drží Madonna a její "Confessions On A Dancefloor". Do první pětky se protlačila také Enya s "Amarantime", která je čtvrtá. Za ní jsou tragikomičtí Nedvědi. O šestnáct příček na šestku vyskočilo duo Těžkej Pokondr s albem "Safírový Jadel". Debut Aliho Amiriho "Piece Of My Heart" startuje na číslo 24., "2nd" od 4TET je o pět míst níže. Na konci první čtyřicítky zahájil svůj žebříčkový život živák Dana Bárty "Retropicture - Live" (37.) nebo výběr "Komplet 2001-2005" Leoše Mareše. Deska coververzí, které spáchal Ozzy Osbourne, "Under Cover" vstoupila do hitparády na příčce šedesáté deváté.

Úplnou prodejní hitparádu pro 49. týden najdete zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY