Parazitují Offspring na Napsteru?

05.06.2000 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Punkrockoví Offspring byli jedni z prvních, kteří se veřejně postavili za Napster a vyjádřili podporu výměně skladeb prostřednictvím tohoto programu, protože "...je vždy lepší mít více fanoušků než méně." Uvidíme ale, zda svůj názor nezmění.

Věci, které Offspring nabízí
© OFFSPRING.COM
Minulý týden totiž na svém oficiálním webu začali (prý jen z legrace a proto, aby vyzkoušeli, zda lidi z Napsteru jsou opravdu tak skvělí, jak si kapela myslí) nabízet trička a čepice s logem Napsteru, na něž samozřejmě nevlastní copyright, po deseti dolarech a nálepky po jednom dolaru. Podle kapely je všechno v pořádku, protože když Napster přece používá jejich věci (tj. skladby Offspring, které si uživatelé programu mohou stahovat), určitě kapela může totéž dělat s věcmi Napsteru. A určitě by bylo skvělé, kdyby Napster prohlásil, že to je skvělý nápad a vyzval všechny umělce, aby prodávali na svých serverech tyto reklamní předměty....

Jak určitě tušíte, zástupci Napsteru toto rozhodně neprohlásili. Právě naopak, kontaktovali kapelu s tím, aby okamžitě stáhli nabídku ze svého webu, jinak že jim hrozí žaloba. Inu, vypadá to, že Napster může vydělávat na přiživování na umělcích, ale naopak to fungovat samozřejmě nemůže. I tady holt platí, že peníze jsou až na prvním místě.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY