The Dead Texan spojují nespojitelné a přesvědčí o tom i Prahu

02.11.2005 12:28 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

The Dead Texan N
© Kranky Records
V neděli 6. listopadu vystoupí v pražském klubu Palác Akropolis netradiční, žánrově těžko uchopitelný projekt The Dead Texan. Koncert začne netradičně až v devět hodin večer.

Američan z texaského Austinu Adam Wiltzie, člen proslulých skupin Stars Of The Lid a Eix Em Klemm, žije již několik let v Bruselu. Se svým aktuálním projektem The Dead Texan tvoří hudbu na pomezí ambientu, vážné hudby a postrocku. Své skladby však nejraději označuje za minisymfonie. Jemné předivo klavíru a smyčců, mihotavé přihrávky samplů, surrealisticky rozmlžené kytarové plochy či občasné vokální vábení zvou do vzdáleného a nedosažitelného, ale přesto tak známého světa plného emocí a harmonie.

Hudba The Dead Texan zaujme především ty, kteří ji cítí srdcem a přitom neustále zkoumají její hraniční možnosti. Přestože Adam Wiltzie začal skládat a nahrávat sám, postupně začal spolupracovat s mladou filmařkou a videoumělkyní Christinou Vantzos. Výsledkem této spolupráce je DVD přiložené k debutovému albu The Dead Texan, které vyšlo u vydavatelství Kranky.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY