Znovuzrození Fugees míří do Bratislavy

21.10.2005 09:16 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Fugees N
© kalamu.com
Jak už možná víte, členové věhlasné hiphopové formace Fugees se po nějakých devíti letech od svého dobrovolného rozchodu rozhodli společně vrátit na světovou hudební scénu. Zatímco fanoušci čekají na jejich dosud bezejmenné comebackové album, Lauryn Hill, Wyclef Jean a Pras Michel se vydali na cesty. 29. listopadu budou k vidění na pódiu bratislavské Incheba Arény.

Bratislava je jednou z prvních zastávek atraktivního turné tohoto hvězdného tria. Dá se předpokládat, že v průběhu večera budou znít zejména staré dobré pecky, kterými Fugees v devadesátých letech zvedli ze židle nejednoho hiphopového nadšence, novinková deska ovšem jistě také nezůstane opomenuta. Těšit se lze minimálně na aktuální singl "Take It Easy", kterým skupina otevřela letošní BET Awards. Šlo o její vůbec první vystoupení od ohlášeného rozpadu sestavy v roce 1997.

Fugees se dali dohromady zkraje devadesátých let (tehdy si ještě říkali Tranzlator Crew). Upozornili na sebe už debutem "Blunted On Reality", tím opravdovým zlomem v kariéře se však stala až druhá deska "The Score", za niž v roce 1996 obdrželi dvě trofeje Grammy. Prodejnost přesahující třináct a půl milionu nosičů byla jasným znamením, že Fugees mají právo na hvězdné manýry. Ty přišly hned záhy. Členové Fugees se rozhodli jít každý svou cestou, přičemž nejúspěšnější byla dle očekávání Lauryn Hill, jejíž nahrávka "The Miseducation Of Lauryn Hill" obdržela pět Grammy. Nemohl si stěžovat ani Wyclef Jean, který s každým albem dosáhl platinového ocenění a navíc si udělal jméno také coby producent (Santana, Destiny's Child, Whitney Houston). Třetí z nich, Pras, zase chvíli sklízel ovace se singlem "Ghetto Superstar". Sama skupina vlastní rozchod nikdy nepřiznala.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY