Nové desky pro 40. týden

02.10.2005 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

V pondělí se na pultech obchodů kromě jiných objeví nové desky od skotských zázraků Franz Ferdinand, kanadských hitmakerů Nickelback, glam-tanečních hvězd Ladytron, svérázné zpěvačky Fiony Apple, rockerů Black Rebel Motorcycle Club, junglového projektu London Electricity, domácích 100°C, drsných metalistů Soulfly, jazzmana Nilse Pettera Molvaera a hitový výběr Leftfield.
Pokud se v pondělí 3. října vypravíte do nějakého hudebního obchodu, měli byste v nich najít tyto nové desky...

Franz Ferdinand - You Could Have It So Much Better (Day After)
web / preview / psali jsme

Franz Ferdinand - You Could Have It So Much Better
Rok a půl poté, co pobláznili celý svět svou nakažlivou verzí dance-rocku, se skotská čtveřice Franz Ferdinand vrací s novým albem "You Could Have It So Much Better". Složili ho na cestách během veledlouhého turné a rozšiřuje jejich hudební obzory od punku až k psychedelii pozdních Beatles. Obsahuje i aktuální singl "Do You Want To", jeho videoklip je k vidění zde. Ukázky všech skladeb z alba jsou pak ke slyšení na této e-kartě.
Nickelback - All The Right Reasons (Universal)
web / preview / psali jsme

Nickelback - All The Right Reasons
S novým albem se bude parta kolem zpěváka Chada Kroegera pokoušet navázat na výborné prodejní výsledky předchozích dvou desek. Na výpomoc si do svého vancouverského studia pozvali Billy Gibbonse z ZZ Top. Album kanadského kvarteta samozřejmě obsahuje i hitový singl "Photograph", který v současné době boduje v první desítce amerického žebříčku. Singl je ke slyšení na této speciální e-kartě.
Soulfly - Dark Ages (Universal)
web / preview / psali jsme

Soulfly - Dark Ages
Páté album devět let po odchodu ze Sepultury začala kapela Maxe Cavallery natáčet už na konci loňského roku. Následovník titulu "Prophecy" vznikl samozřejmě znovu v produkci samotného Cavallery a znovu v novém složení kapely včetně kytaristy Marca Rizza (ex-Ill Niňo). Preview desky je ke slyšení na této e-kartě, skladba "Carved Inside" je jako ochutnávka ke stažení zde.


Ladytron - Witching Hour (Universal)
web/ preview / psali jsme

Ladytron - Witching Hour
Electro glam rocková sestava z Liverpoolu Ladytron přichází s třetím albem, které následuje dva roky po mixované desce "Softcore Jukebox" a tři roky po poslední studiové desce "Light & Magic". V sekci media jejich oficiální webové stránky je si můžete poslechnout aktuální singl "Destroy Everything You Touch", pustit si i jeho videoklip a také preview prvního singlu "Sugar". Plný stream desky je dosažitelný po registraci v sekci VIP.
Fiona Apple - Extraordinary Machine (Sony BMG)
web / preview / psali jsme

Fiona Apple - Extraordinary Machine
Zpěvačka Fiona Apple konečně vydává dlouho odkládanou desku, šest let po té poslední. Novinka vznikala za vleklých sporů s nahrávací firmou, které se nelíbily výsledky její práce s hiphopovým producentem Mike Elizondem. Nedokončené skladby navíc prosákly na internet. Album nakonec obsahuje i dvě písně vzniklé v produkci jejího spolupracovníka na předchozím albu Jona Briona. Celé album je ke slyšení zde, singl "O Sailor" je ke slyšení na jejím webu.
100°C - Collage (Sony BMG)
web / preview / psali jsme

100°C - Collage
Konečně vychází několikrát odkládané nové album kapely z Mariánských Lázní, která po výhře v prvním ročníku vyhledávací soutěže Coca-Cola Popstar zazářila svým debutem "Evergreen". Novinku natáčeli v létě v pražském studiu Sonu i v karlovarském Gunjahu, v médiích ho prezentuje první singl "Even". Kapela desku nahrála s producentem Petrem Míkovcem a zvukařem a technikem Václavem Horákem.
Black Rebel Motorcycle Club - Howl (Sony BMG)
web / preview / psali jsme

Black Rebel Motorcycle Club - Howl
Jedni z průvodců současného garážového rockového revivalu - kapela Black Rebel Motorcycle Club - hlásí návrat se svým v pořadí třetím albem. "Howl", jak název napovídá, je poctou beatníkům z jejich domovského San Francisca a následuje po přestupu od vydavatelství Virgin k Sony. Pilotní singl "Ain't No Easy Way" je ke slyšení zde, celé album si pak můžete pustit zde.


Nils Petter Molvaer - Er (Universal)
web / preview / psali jsme

Nils Petter Molvaer - Er
Norský trumpetista Nils Petter Molvaer, který kombinuje jazz s moderními rytmy taneční hudby, připravil své sedmé sólové album. Přichází dva roky po živáku "Streamer" a remixovém albu "Remakes". Spolupracoval na něm se spoustou hudebníků, mezi nimi i se zpěvákem Sidselem Endresenem. Celé album je ke slyšení na jeho webové stránce.


London Electricity - Power Ballads (Maximum Underground)
web / preview / psali jsme

London Electricity - Power Ballads
Dva roky po úspěšném albu "Million & Gravy" se vrací drumnbassový producent Tony Collman alias London Electricity s novinkou, samozřejmě znovu na slavné značce Hospital Records. Mezi hosty uslyšíte třeba jazzovou zpěvačku Liane Carrol nebo rappera MC Wreca. Prvním singlem z alba je skladba "Strangest Secret". Album je ke slyšení na tomto webu.


Leftfield - A Final Hit - The Best Of Leftfield (Sony BMG)
web / preview / psali jsme

Leftfield - A Final Hit
Labutí píseň Leftfield, hitový výběr jedné z klasických kapel klubové scény, přináší patnáct skladeb včetně "Release The Pressure", "Open Up" nebo "Afrika Shox". Neil Barnes a Paul Daley mohli vybírali jen ze dvou studiových alb, a přidali tak i skladby, které zněly na soundtracích ("Shallow Grave"). Limitovaná edice výběru vychází i s DVD a na internetu se pak prodává také bonusové remixové CD.


Dále vychází:

Berzek Apoptygma - You And Me Against The World (Sony BMG)
Cale John - Black Acetate (EMI)
Dion Celine - On Ne Change Pas (Sony BMG)
Gregorian - Masterpieces (Decade 1) CD+DVD (Warner)
Lennon John - Working Class Hero - Definitive Lennon (EMI)
Machálková Leona - Voda divoká (EMI)
Morricone Ennio - Karol, The Man Who Became Pope (Warner)
Ocasek Ric - Nexterday (Sony BMG)
Richie Lionel - Truly The Love Songs (Universal)
Různí - CZ Superhity 2005/2 (EMI)
Různí - GOAL! (OST) (Sony BMG)
Savka Tomáš - Neslibuju modrý z nebe (EMI)
Snoop Dogg - The Best Of Snoop Dogg (EMI)
Waters Roger - Ca Ira (Sony BMG)
Wyman Bill - Live (Universal)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY