Přerov už zanedlouho zaplaví vlna jazzu

01.10.2005 16:53 - Pavel Novák | foto: facebook interpreta

Yellowjackets N
© yellowjackets.com
Jako každý rok, i letos v říjnu se příznivci jazzu sejdou v Přerově. Na programu je už dvaadvacátý ročník Československého jazzového festivalu. O jeho kvalitách svědčí i fakt, že mezi účinkujícími se každoročně objevují špičky světového jazzu. Mnohdy jde i o umělce přesahující svou tvorbou do dalších žánrů, jako tomu bylo například vloni u zpěváka Dana Bárty nebo bubeníka Manu Katchého, který mimo jiné spolupracoval i s takovými hvězdami jako Gloria Estefan, Peter Gabriel nebo Sting.

V letošním roce ovládnou festival především američtí hudebníci (George Mraz Quartet, Jackson Singers, New York Voices, Yellowjackets). Ze Slovenska přijedou zahrát Luboš Šrámek & His Seven Reasons a Classical & Jazz Art Duo a z domácí scény se představí například Czech Big Company nebo P.J. Ryba & Mind The Step.

Jazz bude znít Přerovem od čtvrtka 6. října do soboty 8. října. Hlavní program započne každý večer vždy v 19:30 ve velkém sále Městského domu v Přerově. Kromě toho proběhnou na různých místech města další akce, s jazzem a festivalem spojené.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY